Organizacja Food Concept Marketing osiągnęła 12 605 920 zł przychodów.
Przychody operacyjne wyniosły 12 576 093 zł. Pozostałe przychody to 29 827 zł.
Całkowite koszty wyniosły 12 497 479 zł.
Zysk netto wyniósł 78 614 zł.
Spółka wykazuje
rosnące
przychody w czasie.
Średni wzrost przychodów wynosi 2 100 987 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała przychody na poziomie:
• 12 605 920 zł w 2023 roku.
• 12 936 811 zł w 2022 roku.
• 8 224 737 zł w 2021 roku.
Zyski spółki mają również rosnącą
tendencję w czasie.
Średni wzrost zysków wynosi 13 822 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała zyski na poziomie:
• 78 614 zł w 2023 roku.
• 77 410 zł w 2022 roku.
• -437 975 zł w 2021 roku.
EBIT i EBITDA
EBIT Food Concept Marketing wynosi 201 tys. zł.
EBITDA Food Concept Marketing wynosi 238 tys. zł.
EBIT
powiększa się
w czasie.
Przeciętny wzrost EBIT wynosi
34 184 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBIT wynosił:
• 200 785 zł w
2023 roku.
• 115 820 zł w
2022 roku.
• -442 905 zł w
2021 roku.
Wycena
Wartość organizacji powstaje na podstawie kluczowych parametrów finansowych, z wykorzystaniem różnych modeli wyceny. Ostatecznie określa się minimalną, maksymalną i średnią wycen.
Szacunkowa wycena organizacji Food Concept Marketing wynosi 8 718 403 zł.
W zależności od przyjętego modelu estymacji, wycena organizacji mieści się pomiędzy
0 zł a 31 514 800 zł.
Wartość organizacji
powiększa się
w czasie.
Przeciętny wzrost wartości firmy wynosi 1 452 982 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat wartość firmy wynosiła:
• 8 718 403 zł w 2023 roku.
• 8 934 180 zł w 2022 roku.
• 5 483 158 zł w 2021 roku.
Ryzyko zamknięcia
Ryzyko zamknięcia działalności dla organizacji Food Concept Marketing wynosi 2,98%. To oznacza, że firma ma szansę 2,98% na zakończenie działalności w ciągu dwóch lat od zadanego roku.
Niskie ryzyko zamknięcia wskazuje na stabilną pozycję finansową i operacyjną organizacji.
Ryzyko zamknięcia działalności
maleje w czasie. Przeciętny
spadek
ryzyka w czasie wynosi 0,334% rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat ryzyko zamknięcia wynosiło:
• 2,98% w 2023 roku.
• 2,98% w 2022 roku.
• 3,02% w 2021 roku.
Ryzyko niewypłacalności
Ryzyko niewypłacalności dla organizacji Food Concept Marketing wynosi 0,66%. To oznacza, że firma ma szansę 0,66% na zamknięcie z powodu postępowania upadłościowego, restrukturyzacyjnego lub układowego w ciągu dwóch lat od zadanego roku.
Ryzyko niewypłacalności
rośnie w czasie. Przeciętny
wzrost
ryzyka w czasie wynosi 0,099% rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat ryzyko niewypłacalności wynosiło:
• 0,66% w 2023 roku.
• 0,66% w 2022 roku.
• 1,56% w 2021 roku.
Wiarygodność firmy
Food Concept Marketing charakteryzuje się umiarkowaną wiarygodnością płatniczą (ocena: C).
Ryzyko kredytowe znajduje się na przeciętnym poziomie. Zalecane jest stosowanie standardowych zabezpieczeń płatności.
Poziom wiarygodności organizacji
pogorszył się o 1 poziom w ciągu 6 lat.
Poziomy wiarygodności w ostatnich latach:
• Ocena C (umiarkowana wiarygodność) w 2023 roku.
• Ocena C (umiarkowana wiarygodność) w 2022 roku.
• Ocena D (niska wiarygodność) w 2021 roku.
Kredyt kupiecki
Standardowy kredyt kupiecki dla Food Concept Marketing wynosi 91 tys. zł.
Bezpieczny poziom kredytu kupieckiego to 0 zł.
Maksymalny dopuszczalny kredyt kupiecki to 503 tys. zł.
Przedział standardowego kredytu mieści się między 0 zł a 503 tys. zł.
Standardowy kredyt kupiecki
wzrasta w czasie. Przeciętna zmiana wzrostowa wynosi
15 tys. zł rocznie.
Standardowy kredyt kupiecki
w ostatnich latach wynosił:
• 91 tys. zł w 2023 roku.
• 99 tys. zł w 2022 roku.
• 4 tys. zł w 2021 roku.
Bezpieczny poziom kredytu wynosił:
• 0 zł w 2023 roku.
• 0 zł w 2022 roku.
• 0 zł w 2021 roku.
Maksymalny kredyt wynosił:
• 503 tys. zł w 2023 roku.
• 517 tys. zł w 2022 roku.
• 329 tys. zł w 2021 roku.
Wynagrodzenia
Łączna kwota wynagrodzeń wyniosła 1 455 196
zł.
Koszty operacyjne Food Concept Marketing wyniosły 12 375 309
zł.
Wynagrodzenia stanowią 12%
kosztów operacyjnych.
Całkowite wynagrodzenia w organizacji
rosną w czasie. Średni wzrost wynagrodzeń wynosi
242 533 zł rocznie.
W ostatnich latach łączne wynagrodzenia wynosiły:
• 1 455 196 zł w 2023 roku
• 1 169 023 zł w 2022 roku
• 867 982 zł w 2021 roku
Udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych
rośnie w czasie. Średni wzrost udziału wynosi
2 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych wynosił:
•
12% w 2023 roku
•
9% w 2022 roku
•
10% w 2021 roku
Bilans
Całkowita wartość aktywów Food Concept Marketing wyniosła 3 507 486 zł.
a
ktywa trwałe to 404 813 zł.
a
ktywa obrotowe to 3 102 673 zł.
Całkowita wartość pasywów wyniosła 3 507 486 zł.
k
apitał (fundusz) własny to -440 583 zł.
z
obowiązania i rezerwy na zobowiązania to 3 948 069 zł.
Organizacja
powiększa
całkowitą wartość aktywów w czasie.
Średni wzrost wartości aktywów wynosi 569 086 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja wykazała sumę bilansową aktywów na poziomie:
• 3 507 486 zł w 2023 roku.
• 3 921 559 zł w 2022 roku.
• 2 324 487 zł w 2021 roku.
Rentowność
Wskaźnik rentowności aktywów (ROA) wyniósł 2%.
Wskaźnik rentowności kapitału własnego (ROE) wyniósł -18%.
Marża operacyjna wyniosła 2%.
Marża netto wyniosła 1%.
Rentowność aktywów (ROA) organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 1.2 punktu procentowego rocznie.
Rentowność kapitału własnego (ROE) organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 102.8 punktu procentowego rocznie.
Marża operacyjna organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 0.3 punktu procentowego rocznie.
Marża netto organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 0.2 punktu procentowego rocznie.
Zadłużenie
Zobowiązania Food Concept Marketing wyniosły 3 948 069 zł.
Dla porównania wartość aktywów wyniosła 3 507 486 zł.
Zobowiązania w stosunku do wartości aktywów (wskaźnik zadłużenia) to 113%.
Całkowite zobowiązania organizacji
rosną w czasie. Średni wzrost zobowiązań wynosi 642 630 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja posiadała zobowiązania o wartości:
• 3 948 069 zł w 2023 roku
• 4 440 756 zł w 2022 roku
• 2 921 094 zł w 2021 roku
Wskaźnik zadłużenia
rośnie w czasie. Średni wzrost zobowiązań wynosi 2.3 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach współczynnik zadłużenia wynosił:
• 113% w 2023 roku
• 113% w 2022 roku
• 126% w 2021 roku
Podatek dochodowy
Organizacja Food Concept Marketing wykazała przychody na poziomie 12 605 920 zł.
Organizacja zarobiła 162 486 zł brutto (przed opodatkowaniem).
Podatek dochodowy wyniósł 83 872 zł.
W rezultacie osiągnięty zysk netto wyniósł 78 614 zł.
Podatek dochodowy odpowiadał za 52% zysku brutto.
Podatek dochodowy obciążający organizację
rośnie w czasie. Średni wzrost podatku dochodowego wynosi 13 979 zł rocznie.
W ostatnich latach wysokość podatku dochodowego wynosiła:
• 83 872 zł w 2023 roku
• 2775 zł w 2022 roku
• 0 zł w 2021 roku