ŻYWA KUCHNIA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄKRS
0000893401NIP
5213925463REGON
388664587
Podsumowanie
aktywa
506 tys.
przychód
1,3 mln
zysk
38 tys.
wartość firmy
1,3 mln
Podstawowe info
Województwo
MAZOWIECKIE
Miejscowość
WARSZAWA
Adres
UL. RACŁAWICKA, 99
Kod pocztowy
02-634
Rejestracja
2021-04-12
Rozpoczęcie działalności
2021-04-12
Kapitał zakładowy
5000,00 PLN
Organ reprezentujący
ZARZĄD
Strona www
https://zywakuchnia.com
Email
manager@zywakuchnia.com
Forma prawna
SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
Forma własności
WŁASNOŚĆ MIESZANA W SEKTORZE PRYWATNYM Z PRZEWAGĄ WŁASNOŚCI KRAJOWYCH OSÓB FIZYCZNYCH
Organ rejestrowy
SĄD REJONOWY DLA M.ST.WARSZAWY W WARSZAWIE,XIII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
W PRZYPADKU ZARZĄDU JEDNOOSOBOWEGO OŚWIADCZENIA W IMIENIU SPÓŁKI SKŁADA CZŁONEK ZARZĄDU. W PRZYPADKU ZARZĄDU SKŁADAJĄCEGO SIĘ Z DWÓCH LUB WIĘKSZEJ LICZBY OSÓB DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ W IMIENIU SPÓŁKI JEST WYMAGANE WSPÓŁDZIAŁANIE DWÓCH CZŁONKÓW ZARZĄDU ALBO JEDNEGO CZŁONKA ZARZĄDU ŁĄCZNIE Z PROKURENTEM.
Opis działalności:Żywa Kuchnia to wyjątkowe miejsce znajdujące się w Warszawie, które oferuje zdrowe...jedzenie w spokojnej atmosferze. Istotnym atutem tej restauracji jest jej lokalizacja, która pozwala na oderwanie się od zgiełku miasta. Menus są sezonowe, co zapewnia świeżość i najwyższą jakość składników, dostosowanych do pór roku. Żywa Kuchnia szczególnie wyróżnia się na tle innych gastronomii dzięki produkcji własnej kombuchy, która nie tylko wzbogaca ofertę, ale także podkreśla filozofię zdrowego życia i dbałości o naturalne składniki. To miejsce zaprasza nie tylko do degustacji smacznych potraw, ale także do doświadczenia atmosfery slow life, w towarzystwie natury, co sprzyja regeneracji ciała i umysłu. Działalność Żywej Kuchni wpisuje się w trend prozdrowotny, kładząc nacisk na znaczenie jedzenia dla ogólnego samopoczucia.
W skrócie
Oferowanie zdrowego jedzenia w Warszawie
Sezonowe menu z lokalnych składników
Produkcja własnej kombuchy
Atmosfera slow life w otoczeniu natury
Podstawowe wyniki finansowe
Organizacja Żywa kuchnia osiągnęła 1 309 612 zł przychodów.
Przychody operacyjne wyniosły 1 309 612 zł. Pozostałe przychody to 0 zł.
Całkowite koszty wyniosły 1 271 830 zł.
Zysk netto wyniósł 37 782 zł.
Spółka wykazuje
rosnące
przychody w czasie.
Średni wzrost przychodów wynosi 436 537 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała przychody na poziomie:
• 1 309 612 zł w 2023 roku.
• 1 229 382 zł w 2022 roku.
• 1 061 051 zł w 2021 roku.
Zyski spółki mają również rosnącą
tendencję w czasie.
Średni wzrost zysków wynosi 12 594 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała zyski na poziomie:
• 37 782 zł w 2023 roku.
• -139 903 zł w 2022 roku.
• -232 693 zł w 2021 roku.
Wycena
Wartość organizacji powstaje na podstawie kluczowych parametrów finansowych, z wykorzystaniem różnych modeli wyceny. Ostatecznie określa się minimalną, maksymalną i średnią wycen.
Szacunkowa wycena organizacji Żywa kuchnia wynosi 1 298 092 zł.
W zależności od przyjętego modelu estymacji, wycena organizacji mieści się pomiędzy
273 890 zł a 3 274 029 zł.
Wartość organizacji
powiększa się
w czasie.
Przeciętny wzrost wartości firmy wynosi 432 697 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat wartość firmy wynosiła:
• 1 298 092 zł w 2023 roku.
• 1 065 142 zł w 2022 roku.
• 1 057 848 zł w 2021 roku.
Bilans
Całkowita wartość aktywów Żywa kuchnia wyniosła 505 574 zł.
a
ktywa trwałe to 153 833 zł.
a
ktywa obrotowe to 351 741 zł.
Całkowita wartość pasywów wyniosła 505 574 zł.
k
apitał (fundusz) własny to 365 186 zł.
z
obowiązania i rezerwy na zobowiązania to 140 387 zł.
Organizacja
powiększa
całkowitą wartość aktywów w czasie.
Średni wzrost wartości aktywów wynosi 168 525 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja wykazała sumę bilansową aktywów na poziomie:
• 505 574 zł w 2023 roku.
• 767 523 zł w 2022 roku.
• 516 687 zł w 2021 roku.
Rentowność
Wskaźnik rentowności aktywów (ROA) wyniósł 7%.
Wskaźnik rentowności kapitału własnego (ROE) wyniósł 10%.
Marża operacyjna wyniosła 11%.
Marża netto wyniosła 3%.
Rentowność aktywów (ROA) organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 2.5 punktu procentowego rocznie.
Rentowność kapitału własnego (ROE) organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 3.4 punktu procentowego rocznie.
Marża operacyjna organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 3.6 punktu procentowego rocznie.
Marża netto organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 1 punktu procentowego rocznie.
Zadłużenie
Zobowiązania Żywa kuchnia wyniosły 140 387 zł.
Dla porównania wartość aktywów wyniosła 505 574 zł.
Zobowiązania w stosunku do wartości aktywów (wskaźnik zadłużenia) to 28%.
Całkowite zobowiązania organizacji
rosną w czasie. Średni wzrost zobowiązań wynosi 46 796 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja posiadała zobowiązania o wartości:
• 140 387 zł w 2023 roku
• 440 118 zł w 2022 roku
• 49 380 zł w 2021 roku
Wskaźnik zadłużenia
obniża się w czasie.
W ostatnich latach współczynnik zadłużenia wynosił:
• 28% w 2023 roku
• 57% w 2022 roku
• 10% w 2021 roku
Podatek dochodowy
Organizacja Żywa kuchnia wykazała przychody na poziomie 1 309 612 zł.
Organizacja zarobiła 37 782 zł brutto (przed opodatkowaniem).
Podatek dochodowy wyniósł 0 zł.
W rezultacie osiągnięty zysk netto wyniósł 37 782 zł.
Podatek dochodowy odpowiadał za 0% zysku brutto.
Podatek dochodowy obciążający organizację
nie zmienia się w czasie.
W ostatnich latach wysokość podatku dochodowego wynosiła:
• 0 zł w 2023 roku
• 0 zł w 2022 roku
• 0 zł w 2021 roku