Organizacja Food service osiągnęła 5 368 264 zł przychodów.
Przychody operacyjne wyniosły 5 368 264 zł. Pozostałe przychody to 0 zł.
Całkowite koszty wyniosły 4 654 097 zł.
Zysk netto wyniósł 714 166 zł.
Spółka wykazuje
rosnące
przychody w czasie.
Średni wzrost przychodów wynosi 1 073 098 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała przychody na poziomie:
• 5 368 264 zł w 2022 roku.
• 2 899 358 zł w 2021 roku.
• 3 027 840 zł w 2020 roku.
Zyski spółki mają również rosnącą
tendencję w czasie.
Średni wzrost zysków wynosi 143 461 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała zyski na poziomie:
• 714 166 zł w 2022 roku.
• 902 895 zł w 2021 roku.
• 710 451 zł w 2020 roku.
Wycena
Wartość organizacji powstaje na podstawie kluczowych parametrów finansowych, z wykorzystaniem różnych modeli wyceny. Ostatecznie określa się minimalną, maksymalną i średnią wycen.
Szacunkowa wycena organizacji Food service wynosi 8 741 943 zł.
W zależności od przyjętego modelu estymacji, wycena organizacji mieści się pomiędzy
2 306 435 zł a 13 420 659 zł.
Wartość organizacji
powiększa się
w czasie.
Przeciętny wzrost wartości firmy wynosi 1 747 740 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat wartość firmy wynosiła:
• 8 741 943 zł w 2022 roku.
• 7 315 297 zł w 2021 roku.
• 5 954 001 zł w 2020 roku.
Bilans
Całkowita wartość aktywów Food service wyniosła 26 790 346 zł.
a
ktywa trwałe to 25 213 348 zł.
a
ktywa obrotowe to 1 576 998 zł.
Całkowita wartość pasywów wyniosła 26 790 346 zł.
k
apitał (fundusz) własny to 3 075 247 zł.
z
obowiązania i rezerwy na zobowiązania to 23 715 099 zł.
Organizacja
powiększa
całkowitą wartość aktywów w czasie.
Średni wzrost wartości aktywów wynosi 5 342 309 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja wykazała sumę bilansową aktywów na poziomie:
• 26 790 346 zł w 2022 roku.
• 17 378 971 zł w 2021 roku.
• 10 162 702 zł w 2020 roku.
Rentowność
Wskaźnik rentowności aktywów (ROA) wyniósł 3%.
Wskaźnik rentowności kapitału własnego (ROE) wyniósł 23%.
Marża operacyjna wyniosła 30%.
Marża netto wyniosła 13%.
Rentowność aktywów (ROA) organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 1.3 punktu procentowego rocznie.
Rentowność kapitału własnego (ROE) organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 38.4 punktu procentowego rocznie.
Marża operacyjna organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 26.9 punktu procentowego rocznie.
Marża netto organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 25.3 punktu procentowego rocznie.
Zadłużenie
Zobowiązania Food service wyniosły 23 715 099 zł.
Dla porównania wartość aktywów wyniosła 26 790 346 zł.
Zobowiązania w stosunku do wartości aktywów (wskaźnik zadłużenia) to 89%.
Całkowite zobowiązania organizacji
rosną w czasie. Średni wzrost zobowiązań wynosi 4 727 631 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja posiadała zobowiązania o wartości:
• 23 715 099 zł w 2022 roku
• 15 017 890 zł w 2021 roku
• 8 704 517 zł w 2020 roku
Wskaźnik zadłużenia
obniża się w czasie. Średni spadek zobowiązań wynosi 1.8 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach współczynnik zadłużenia wynosił:
• 89% w 2022 roku
• 86% w 2021 roku
• 86% w 2020 roku
Podatek dochodowy
Organizacja Food service wykazała przychody na poziomie 5 368 264 zł.
Organizacja zarobiła 907 755 zł brutto (przed opodatkowaniem).
Podatek dochodowy wyniósł 193 589 zł.
W rezultacie osiągnięty zysk netto wyniósł 714 166 zł.
Podatek dochodowy odpowiadał za 21% zysku brutto.
Podatek dochodowy obciążający organizację
rośnie w czasie. Średni wzrost podatku dochodowego wynosi 38 718 zł rocznie.
W ostatnich latach wysokość podatku dochodowego wynosiła:
• 193 589 zł w 2022 roku
• 274 564 zł w 2021 roku
• 200 001 zł w 2020 roku