Organizacja Food Service osiągnęła 19 765 132 zł przychodów.
Przychody operacyjne wyniosły 19 649 452 zł. Pozostałe przychody to 115 680 zł.
Całkowite koszty wyniosły 19 284 271 zł.
Zysk netto wyniósł 365 181 zł.
Spółka wykazuje
rosnące
przychody w czasie.
Średni wzrost przychodów wynosi 2 823 194 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała przychody na poziomie:
• 19 765 132 zł w 2024 roku.
• 15 192 974 zł w 2023 roku.
• 5 368 264 zł w 2022 roku.
Zyski spółki mają również rosnącą
tendencję w czasie.
Średni wzrost zysków wynosi 52 617 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała zyski na poziomie:
• 365 181 zł w 2024 roku.
• 1 723 744 zł w 2023 roku.
• 714 166 zł w 2022 roku.
EBIT i EBITDA
EBIT Food Service wynosi 1,41 mln zł.
EBITDA Food Service wynosi 3,3 mln zł.
EBIT
powiększa się
w czasie.
Przeciętny wzrost EBIT wynosi
201 970 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBIT wynosił:
• 1 410 895 zł w
2024 roku.
• 1 475 842 zł w
2023 roku.
• 1 612 506 zł w
2022 roku.
EBITDA
powiększa się
w czasie.
Przeciętny wzrost EBITDA wynosi
471 505 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBITDA wynosiła:
• 3 297 644 zł w
2024 roku.
• 2 201 351 zł w
2023 roku.
• 2 022 866 zł w
2022 roku.
Wycena
Wartość organizacji powstaje na podstawie kluczowych parametrów finansowych, z wykorzystaniem różnych modeli wyceny. Ostatecznie określa się minimalną, maksymalną i średnią wycen.
Szacunkowa wycena organizacji Food Service wynosi 18 510 609 zł.
W zależności od przyjętego modelu estymacji, wycena organizacji mieści się pomiędzy
3 651 814 zł a 49 412 830 zł.
Wartość organizacji
powiększa się
w czasie.
Przeciętny wzrost wartości firmy wynosi 2 643 910 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat wartość firmy wynosiła:
• 18 510 609 zł w 2024 roku.
• 20 622 867 zł w 2023 roku.
• 8 741 943 zł w 2022 roku.
Ryzyko niewypłacalności
Ryzyko niewypłacalności dla organizacji Food Service wynosi 0,71%. To oznacza, że firma ma szansę 0,71% na zamknięcie z powodu postępowania upadłościowego, restrukturyzacyjnego lub układowego w ciągu dwóch lat od zadanego roku.
Ryzyko niewypłacalności
rośnie
w czasie.
Przeciętny
wzrost
ryzyka w czasie wynosi 0,092% rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat ryzyko niewypłacalności wynosiło:
• 0,71% w 2024 roku.
• 0,39% w 2023 roku.
• 0,52% w 2022 roku.
Wiarygodność firmy
Food Service charakteryzuje się najwyższą wiarygodnością płatniczą (ocena: A).
Kontrahent wykazuje bardzo niskie ryzyko niewypłacalności. Współpraca handlowa oraz udzielanie kredytu kupieckiego są bezpieczne.
Poziom wiarygodności organizacji
pozostaje bez zmian w czasie.
Poziomy wiarygodności w ostatnich latach:
• Ocena A (bardzo wysoka wiarygodność) w 2024 roku.
• Ocena A (bardzo wysoka wiarygodność) w 2023 roku.
• Ocena A (bardzo wysoka wiarygodność) w 2022 roku.
Wynagrodzenia
Łączna kwota wynagrodzeń wyniosła 271 000
zł.
Koszty operacyjne Food Service wyniosły 18 238 557
zł.
Wynagrodzenia stanowią 1%
kosztów operacyjnych.
Całkowite wynagrodzenia w organizacji
rosną w czasie. Średni wzrost wynagrodzeń wynosi
38 714 zł rocznie.
W ostatnich latach łączne wynagrodzenia wynosiły:
• 271 000 zł w 2024 roku
• 114 586 zł w 2023 roku
• 1925 zł w 2022 roku
Udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych
rośnie w czasie. Średni wzrost udziału wynosi
0.2 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych wynosił:
•
1% w 2024 roku
•
1% w 2023 roku
•
0% w 2022 roku
Bilans
Całkowita wartość aktywów Food Service wyniosła 34 816 790 zł.
a
ktywa trwałe to 28 911 283 zł.
a
ktywa obrotowe to 5 905 506 zł.
Całkowita wartość pasywów wyniosła 34 816 790 zł.
k
apitał (fundusz) własny to 5 164 172 zł.
z
obowiązania i rezerwy na zobowiązania to 29 652 618 zł.
Organizacja
powiększa
całkowitą wartość aktywów w czasie.
Średni wzrost wartości aktywów wynosi 4 962 570 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja wykazała sumę bilansową aktywów na poziomie:
• 34 816 790 zł w 2024 roku.
• 35 026 462 zł w 2023 roku.
• 26 790 346 zł w 2022 roku.
Rentowność
Wskaźnik rentowności aktywów (ROA) wyniósł 1%.
Wskaźnik rentowności kapitału własnego (ROE) wyniósł 7%.
Marża operacyjna wyniosła 7%.
Marża netto wyniosła 2%.
Rentowność aktywów (ROA) organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 0.7 punktu procentowego rocznie.
Rentowność kapitału własnego (ROE) organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 25.1 punktu procentowego rocznie.
Marża operacyjna organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 15.9 punktu procentowego rocznie.
Marża netto organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 16.4 punktu procentowego rocznie.
Zadłużenie
Zobowiązania Food Service wyniosły 29 652 618 zł.
Dla porównania wartość aktywów wyniosła 34 816 790 zł.
Zobowiązania w stosunku do wartości aktywów (wskaźnik zadłużenia) to 85%.
Całkowite zobowiązania organizacji
rosną w czasie. Średni wzrost zobowiązań wynosi 4 225 096 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja posiadała zobowiązania o wartości:
• 29 652 618 zł w 2024 roku
• 30 227 472 zł w 2023 roku
• 23 715 099 zł w 2022 roku
Wskaźnik zadłużenia
obniża się w czasie. Średni spadek zobowiązań wynosi 1.9 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach współczynnik zadłużenia wynosił:
• 85% w 2024 roku
• 86% w 2023 roku
• 89% w 2022 roku
Podatek dochodowy
Organizacja Food Service wykazała przychody na poziomie 19 765 132 zł.
Organizacja zarobiła 418 608 zł brutto (przed opodatkowaniem).
Podatek dochodowy wyniósł 53 427 zł.
W rezultacie osiągnięty zysk netto wyniósł 365 181 zł.
Podatek dochodowy odpowiadał za 13% zysku brutto.
Podatek dochodowy obciążający organizację
rośnie w czasie. Średni wzrost podatku dochodowego wynosi 7632 zł rocznie.
W ostatnich latach wysokość podatku dochodowego wynosiła:
• 53 427 zł w 2024 roku
• 296 338 zł w 2023 roku
• 193 589 zł w 2022 roku