SĄD REJONOWY DLA M.ST.WARSZAWY W WARSZAWIE,XIII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
SPÓŁKĘ REPREZENTUJE KOMPLEMENTARIUSZ - GOOD FOOD CONCEPT SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ. DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ WOLI W IMIENIU KOMPLEMENTARIUSZA UPOWAŻNIONY JEST SAMODZIELNIE PREZES ZARZĄDU KOMPLEMENTARIUSZA W PRZYPADKU ZARZĄDU JEDNOOSOBOWEGO. W PRZYPADKU ZARZĄDU WIELOOSOBOWEGO DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ WOLI W IMIENIU KOMPLEMENTARIUSZA UPOWAŻNIONY JEST SAMODZIELNIE PREZES ZARZĄDU LUB DWÓCH CZŁONKÓW ZARZĄDU DZIAŁAJĄCYCH ŁĄCZNIE, LUB CZŁONEK ZARZĄDU DZIAŁAJĄCY ŁĄCZNIE Z PROKURENTEM. OSOBA UPRAWNIONA DO REPREZENTACJI KOMPLEMENTARIUSZA: PIOTR JULIAN POPIŃSKI - PREZES ZARZĄDU.
Największa na świecie kolekcja związana z historią wódki.
Wystawy ukazujące proces produkcji oraz dzieje trunku.
Degustacje i oferta kulinarna w Restauracji Elixir.
Miejsce uznawane za atrakcję turystyczną Warszawy.
Muzeum Wódki, znajdujące się w sercu Warszawy, jest pionierskim miejscem na mapie kulturalnej Polski, które prezentuje fascynującą historię wódki, narodowego trunku Polaków. To wyjątkowe muzeum szczyci się największą na świecie kolekcją eksponatów związanych z produkcją i tradycją wódki, w uproszczonej narracji tlącej się w ponad 10.000 obiektów. Zwiedzający mają okazję zanurzyć się w różnorodne aspekty historii i kultury, odkrywając nie tylko proces powstawania tego trunku, ale także dzieje rodzin producentów oraz wpływ rewolucji przemysłowej na przemysł spirytusowy. Bogate zbiory butelek, etykiet, plakatów i reklam stanowią odzwierciedlenie historycznych tendencji w reklamie i użytkowej sztuce związanej ze wódką. To miejsce przyciąga zarówno pasjonatów gastronomii, jak i miłośników kultury polskiej, otwierając drzwi do wyjątkowej podróży w przeszłość. W ramach oferty muzeum znajdują się również degustacje wódki oraz propozycje kulinarne dostępne w Restauracji Elixir i koktajlbarze The Roots, co wzbogaca wizytę o doznania smakowe. Muzeum to zostało dostrzeżone przez media jako jedno z najciekawszych miejsc turystycznych w Warszawie, a jego koncepcja stanowi nowoczesny urok kulturowych produktów regionalnych.
Podstawowe wyniki finansowe
Organizacja Good Food Concept osiągnęła 8 832 290 zł przychodów.
Przychody operacyjne wyniosły 8 831 000 zł. Pozostałe przychody to 1290 zł.
Całkowite koszty wyniosły 7 912 427 zł.
Zysk netto wyniósł 918 572 zł.
Spółka wykazuje
rosnące
przychody w czasie.
Średni wzrost przychodów wynosi 382 277 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała przychody na poziomie:
• 8 832 290 zł w 2023 roku.
• 6 899 477 zł w 2022 roku.
• 4 333 494 zł w 2021 roku.
Zyski spółki mają również rosnącą
tendencję w czasie.
Średni wzrost zysków wynosi 162 483 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała zyski na poziomie:
• 918 572 zł w 2023 roku.
• 1 563 751 zł w 2022 roku.
• 663 413 zł w 2021 roku.
EBIT i EBITDA
EBIT Good Food Concept wynosi 1,04 mln zł.
EBITDA Good Food Concept wynosi 1,1 mln zł.
EBIT
powiększa się
w czasie.
Przeciętny wzrost EBIT wynosi
155 860 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBIT wynosił:
• 1 038 312 zł w
2023 roku.
• 1 752 008 zł w
2022 roku.
• 590 423 zł w
2021 roku.
EBITDA
powiększa się
w czasie.
Przeciętny wzrost EBITDA wynosi
152 701 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBITDA wynosiła:
• 1 096 523 zł w
2023 roku.
• 1 827 511 zł w
2022 roku.
• 665 667 zł w
2021 roku.
Wycena
Wartość organizacji powstaje na podstawie kluczowych parametrów finansowych, z wykorzystaniem różnych modeli wyceny. Ostatecznie określa się minimalną, maksymalną i średnią wycen.
Szacunkowa wycena organizacji Good Food Concept wynosi 12 458 368 zł.
W zależności od przyjętego modelu estymacji, wycena organizacji mieści się pomiędzy
2 895 885 zł a 22 080 725 zł.
Wartość organizacji
powiększa się
w czasie.
Przeciętny wzrost wartości firmy wynosi 1 349 881 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat wartość firmy wynosiła:
• 12 458 368 zł w 2023 roku.
• 13 061 611 zł w 2022 roku.
• 6 576 789 zł w 2021 roku.
Ryzyko zamknięcia
Ryzyko zamknięcia działalności dla organizacji Good Food Concept wynosi 1,89%. To oznacza, że firma ma szansę 1,89% na zakończenie działalności w ciągu dwóch lat od zadanego roku.
Niskie ryzyko zamknięcia wskazuje na stabilną pozycję finansową i operacyjną organizacji.
Ryzyko zamknięcia działalności
rośnie w czasie. Przeciętny
wzrost
ryzyka w czasie wynosi 0,000% rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat ryzyko zamknięcia wynosiło:
• 1,89% w 2023 roku.
• 1,89% w 2022 roku.
• 1,88% w 2021 roku.
Ryzyko niewypłacalności
Ryzyko niewypłacalności dla organizacji Good Food Concept wynosi 0,05%. To oznacza, że firma ma szansę 0,05% na zamknięcie z powodu postępowania upadłościowego, restrukturyzacyjnego lub układowego w ciągu dwóch lat od zadanego roku.
Ryzyko niewypłacalności
maleje w czasie. Przeciętny
spadek
ryzyka w czasie wynosi 0,839% rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat ryzyko niewypłacalności wynosiło:
• 0,05% w 2023 roku.
• 0,03% w 2022 roku.
• 0,31% w 2021 roku.
Wiarygodność firmy
Good Food Concept charakteryzuje się najwyższą wiarygodnością płatniczą (ocena: A).
Kontrahent wykazuje bardzo niskie ryzyko niewypłacalności i zamknięcia działalności. Współpraca handlowa oraz udzielanie kredytu kupieckiego są bezpieczne.
Poziom wiarygodności organizacji
poprawił się o 4 poziomy w ciągu 6 lat.
Poziomy wiarygodności w ostatnich latach:
• Ocena A (bardzo wysoka wiarygodność) w 2023 roku.
• Ocena A (bardzo wysoka wiarygodność) w 2022 roku.
• Ocena C (umiarkowana wiarygodność) w 2021 roku.
Kredyt kupiecki
Standardowy kredyt kupiecki dla Good Food Concept wynosi 495 tys. zł.
Bezpieczny poziom kredytu kupieckiego to 156 tys. zł.
Maksymalny dopuszczalny kredyt kupiecki to 1,24 mln zł.
Przedział standardowego kredytu mieści się między 156 tys. zł a 1,24 mln zł.
Standardowy kredyt kupiecki
wzrasta w czasie. Przeciętna zmiana wzrostowa wynosi
83 tys. zł rocznie.
Standardowy kredyt kupiecki
w ostatnich latach wynosił:
• 495 tys. zł w 2023 roku.
• 425 tys. zł w 2022 roku.
• 179 tys. zł w 2021 roku.
Bezpieczny poziom kredytu wynosił:
• 156 tys. zł w 2023 roku.
• 207 tys. zł w 2022 roku.
• 89 tys. zł w 2021 roku.
Maksymalny kredyt wynosił:
• 1,24 mln zł w 2023 roku.
• 901 tys. zł w 2022 roku.
• 276 tys. zł w 2021 roku.
Wynagrodzenia
Łączna kwota wynagrodzeń wyniosła 728 795
zł.
Koszty operacyjne Good Food Concept wyniosły 7 792 688
zł.
Wynagrodzenia stanowią 9%
kosztów operacyjnych.
Całkowite wynagrodzenia w organizacji
rosną w czasie. Średni wzrost wynagrodzeń wynosi
5188 zł rocznie.
W ostatnich latach łączne wynagrodzenia wynosiły:
• 728 795 zł w 2023 roku
• 482 639 zł w 2022 roku
• 477 292 zł w 2021 roku
Udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych
obniża się w czasie. Średni spadek udziału wynosi
0.2 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych wynosił:
•
9% w 2023 roku
•
9% w 2022 roku
•
13% w 2021 roku
Bilans
Całkowita wartość aktywów Good Food Concept wyniosła 5 529 839 zł.
a
ktywa trwałe to 281 887 zł.
a
ktywa obrotowe to 5 217 952 zł.
n
ależne wpłaty na kapitał (fundusz) podstawowy to 30 000 zł.
Całkowita wartość pasywów wyniosła 5 529 839 zł.
k
apitał (fundusz) własny to 3 861 179 zł.
z
obowiązania i rezerwy na zobowiązania to 1 668 659 zł.
Organizacja
powiększa
całkowitą wartość aktywów w czasie.
Średni wzrost wartości aktywów wynosi 580 459 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja wykazała sumę bilansową aktywów na poziomie:
• 5 529 839 zł w 2023 roku.
• 4 073 393 zł w 2022 roku.
• 3 426 487 zł w 2021 roku.
Rentowność
Wskaźnik rentowności aktywów (ROA) wyniósł 17%.
Wskaźnik rentowności kapitału własnego (ROE) wyniósł 24%.
Marża operacyjna wyniosła 12%.
Marża netto wyniosła 10%.
Rentowność aktywów (ROA) organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 3.3 punktu procentowego rocznie.
Rentowność kapitału własnego (ROE) organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 3.5 punktu procentowego rocznie.
Marża operacyjna organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 1.7 punktu procentowego rocznie.
Marża netto organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 1.8 punktu procentowego rocznie.
Zadłużenie
Zobowiązania Good Food Concept wyniosły 1 668 659 zł.
Dla porównania wartość aktywów wyniosła 5 529 839 zł.
Zobowiązania w stosunku do wartości aktywów (wskaźnik zadłużenia) to 30%.
Całkowite zobowiązania organizacji
spadają w czasie. Średni spadek zobowiązań wynosi -360 422 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja posiadała zobowiązania o wartości:
• 1 668 659 zł w 2023 roku
• 1 130 786 zł w 2022 roku
• 2 047 631 zł w 2021 roku
Wskaźnik zadłużenia
obniża się w czasie. Średni spadek zobowiązań wynosi 26.2 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach współczynnik zadłużenia wynosił:
• 30% w 2023 roku
• 28% w 2022 roku
• 60% w 2021 roku
Podatek dochodowy
Organizacja Good Food Concept wykazała przychody na poziomie 8 832 290 zł.
Organizacja zarobiła 1 037 863 zł brutto (przed opodatkowaniem).
Podatek dochodowy wyniósł 119 291 zł.
W rezultacie osiągnięty zysk netto wyniósł 918 572 zł.
Podatek dochodowy odpowiadał za 11% zysku brutto.
Podatek dochodowy obciążający organizację
rośnie w czasie. Średni wzrost podatku dochodowego wynosi 19 882 zł rocznie.
W ostatnich latach wysokość podatku dochodowego wynosiła:
• 119 291 zł w 2023 roku
• 189 493 zł w 2022 roku
• 0 zł w 2021 roku