SĄD REJONOWY DLA M.ST.WARSZAWY W WARSZAWIE,XIII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
WSPÓLNICY PIOTR POPIŃSKI ORAZ MARZENA POPIŃSKA MAJĄ PRAWO SAMODZIELNEGO REPREZENTOWANIA SPÓŁKI. WSPÓLNIK OLGA POPIŃSKA MA PRAWO REPREZENTOWANIA SPÓŁKI DZIAŁAJĄC ŁĄCZNIE Z PIOTREM POPIŃSKIM ALBO MARZENĄ POPIŃSKĄ.
Organizacja Good Food Concept Piotr osiągnęła 1 832 949 zł przychodów.
Przychody operacyjne wyniosły 1 832 949 zł. Pozostałe przychody to 0 zł.
Całkowite koszty wyniosły 2 173 698 zł.
Strata netto wyniosła 340 749 zł.
Spółka wykazuje
malejące
przychody w czasie.
Średni spadek przychodów wynosi -1 872 055 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała przychody na poziomie:
• 1 832 949 zł w 2020 roku.
• 7 514 944 zł w 2019 roku.
• 7 293 610 zł w 2018 roku.
Zyski spółki mają również malejącą
tendencję w czasie.
Średni spadek zysków wynosi -634 174 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała zyski na poziomie:
• -340 749 zł w 2020 roku.
• 1 746 465 zł w 2019 roku.
• 1 671 545 zł w 2018 roku.
EBIT i EBITDA
EBIT Good Food Concept Piotr wynosi -341 tys. zł.
EBITDA Good Food Concept Piotr wynosi -336 tys. zł.
EBIT
zmniejsza się
w czasie.
Przeciętny spadek EBIT wynosi
634 180 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBIT wynosił:
• -340 750 zł w
2020 roku.
• 1 747 284 zł w
2019 roku.
• 1 671 769 zł w
2018 roku.
EBITDA
zmniejsza się
w czasie.
Przeciętny spadek EBITDA wynosi
633 602 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBITDA wynosiła:
• -336 426 zł w
2020 roku.
• 1 751 608 zł w
2019 roku.
• 1 676 093 zł w
2018 roku.
Wycena
Wartość organizacji powstaje na podstawie kluczowych parametrów finansowych, z wykorzystaniem różnych modeli wyceny. Ostatecznie określa się minimalną, maksymalną i średnią wycen.
Szacunkowa wycena organizacji Good Food Concept Piotr wynosi 1 249 735 zł.
W zależności od przyjętego modelu estymacji, wycena organizacji mieści się pomiędzy
0 zł a 4 582 373 zł.
Wartość organizacji
zmniejsza się
w czasie.
Przeciętny spadek wartości firmy wynosi 3 415 769 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat wartość firmy wynosiła:
• 1 249 735 zł w 2020 roku.
• 12 279 153 zł w 2019 roku.
• 11 831 918 zł w 2018 roku.
Ryzyko zamknięcia
Ryzyko zamknięcia działalności dla organizacji Good Food Concept Piotr wynosi 1,84%. To oznacza, że firma ma szansę 1,84% na zakończenie działalności w ciągu dwóch lat od zadanego roku.
Niskie ryzyko zamknięcia wskazuje na stabilną pozycję finansową i operacyjną organizacji.
Ryzyko zamknięcia działalności
maleje w czasie. Przeciętny
spadek
ryzyka w czasie wynosi 0,001% rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat ryzyko zamknięcia wynosiło:
• 1,84% w 2020 roku.
• 1,84% w 2019 roku.
• 1,84% w 2018 roku.
Ryzyko niewypłacalności
Ryzyko niewypłacalności dla organizacji Good Food Concept Piotr wynosi 0,85%. To oznacza, że firma ma szansę 0,85% na zamknięcie z powodu postępowania upadłościowego, restrukturyzacyjnego lub układowego w ciągu dwóch lat od zadanego roku.
Ryzyko niewypłacalności
rośnie w czasie. Przeciętny
wzrost
ryzyka w czasie wynosi 0,253% rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat ryzyko niewypłacalności wynosiło:
• 0,85% w 2020 roku.
• 0,08% w 2019 roku.
• 0,07% w 2018 roku.
Wiarygodność firmy
Good Food Concept Piotr charakteryzuje się umiarkowaną wiarygodnością płatniczą (ocena: C).
Ryzyko kredytowe znajduje się na przeciętnym poziomie. Zalecane jest stosowanie standardowych zabezpieczeń płatności.
Poziom wiarygodności organizacji
pogorszył się o 1 poziom w ciągu 3 lat.
Poziomy wiarygodności w ostatnich latach:
• Ocena C (umiarkowana wiarygodność) w 2020 roku.
• Ocena B (wysoka wiarygodność) w 2019 roku.
• Ocena B (wysoka wiarygodność) w 2018 roku.
Kredyt kupiecki
Standardowy kredyt kupiecki dla Good Food Concept Piotr wynosi 0 zł.
Bezpieczny poziom kredytu kupieckiego to 0 zł.
Maksymalny dopuszczalny kredyt kupiecki to 73 tys. zł.
Przedział standardowego kredytu mieści się między 0 zł a 73 tys. zł.
Nie zaleca się udzielania kredytu kupieckiego tej organizacji.
Standardowy kredyt kupiecki
maleje w czasie. Przeciętna zmiana spadkowa wynosi
62 tys. zł rocznie.
Standardowy kredyt kupiecki
w ostatnich latach wynosił:
• 0 zł w 2020 roku.
• 211 tys. zł w 2019 roku.
• 204 tys. zł w 2018 roku.
Bezpieczny poziom kredytu wynosił:
• 0 zł w 2020 roku.
• 50 tys. zł w 2019 roku.
• 55 tys. zł w 2018 roku.
Maksymalny kredyt wynosił:
• 73 tys. zł w 2020 roku.
• 349 tys. zł w 2019 roku.
• 334 tys. zł w 2018 roku.
Wynagrodzenia
Łączna kwota wynagrodzeń wyniosła 720 191
zł.
Koszty operacyjne Good Food Concept Piotr wyniosły 2 173 699
zł.
Wynagrodzenia stanowią 33%
kosztów operacyjnych.
Całkowite wynagrodzenia w organizacji
spadają w czasie. Średni spadek wynagrodzeń wynosi
-126 916 zł rocznie.
W ostatnich latach łączne wynagrodzenia wynosiły:
• 720 191 zł w 2020 roku
• 1 037 671 zł w 2019 roku
• 1 071 708 zł w 2018 roku
Udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych
rośnie w czasie. Średni wzrost udziału wynosi
4.8 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych wynosił:
•
33% w 2020 roku
•
18% w 2019 roku
•
19% w 2018 roku
Bilans
Całkowita wartość aktywów Good Food Concept Piotr wyniosła 790 873 zł.
a
ktywa trwałe to 101 625 zł.
a
ktywa obrotowe to 457 809 zł.
n
ależne wpłaty na kapitał (fundusz) podstawowy to 231 438 zł.
Całkowita wartość pasywów wyniosła 790 873 zł.
k
apitał (fundusz) własny to 37 026 zł.
z
obowiązania i rezerwy na zobowiązania to 753 847 zł.
Organizacja
zmniejsza
całkowitą wartość aktywów w czasie.
Średni spadek wartości aktywów wynosi -14 616 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja wykazała sumę bilansową aktywów na poziomie:
• 790 873 zł w 2020 roku.
• 877 289 zł w 2019 roku.
• 786 737 zł w 2018 roku.
Rentowność
Wskaźnik rentowności aktywów (ROA) wyniósł -43%.
Wskaźnik rentowności kapitału własnego (ROE) wyniósł -920%.
Marża operacyjna wyniosła -19%.
Marża netto wyniosła -19%.
Rentowność aktywów (ROA) organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -76.7 punktu procentowego rocznie.
Rentowność kapitału własnego (ROE) organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -444.3 punktu procentowego rocznie.
Marża operacyjna organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -13.3 punktu procentowego rocznie.
Marża netto organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -13.3 punktu procentowego rocznie.
Zadłużenie
Zobowiązania Good Food Concept Piotr wyniosły 753 847 zł.
Dla porównania wartość aktywów wyniosła 790 873 zł.
Zobowiązania w stosunku do wartości aktywów (wskaźnik zadłużenia) to 95%.
Całkowite zobowiązania organizacji
rosną w czasie. Średni wzrost zobowiązań wynosi 99 212 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja posiadała zobowiązania o wartości:
• 753 847 zł w 2020 roku
• 499 514 zł w 2019 roku
• 408 962 zł w 2018 roku
Wskaźnik zadłużenia
rośnie w czasie. Średni wzrost zobowiązań wynosi 13.3 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach współczynnik zadłużenia wynosił:
• 95% w 2020 roku
• 57% w 2019 roku
• 52% w 2018 roku
Podatek dochodowy
Organizacja Good Food Concept Piotr wykazała przychody na poziomie 1 832 949 zł.
Organizacja zarobiła -340 749 zł brutto (przed opodatkowaniem).
Podatek dochodowy wyniósł 0 zł.
W rezultacie osiągnięty zysk netto wyniósł -340 749 zł.
Podatek dochodowy odpowiadał za -0% zysku brutto.
Podatek dochodowy obciążający organizację
nie zmienia się w czasie.
W ostatnich latach wysokość podatku dochodowego wynosiła:
• 0 zł w 2020 roku
• 0 zł w 2019 roku
• 0 zł w 2018 roku