SĄD REJONOWY DLA ŁODZI ŚRÓDMIEŚCIA W ŁODZI, XX WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ W IMIENIU SPÓŁKI UPRAWNIONY JEST SAMODZIELNIE KAŻDY CZŁONEK ZARZĄDU, Z TYM ŻE DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ OBEJMUJĄCYCH ROZPORZĄDZENIE PRAWEM LUB ZACIĄGANIE ZOBOWIĄZANIA DO ŚWIADCZENIA O WARTOŚCI WYŻSZEJ NIŻ 250.000 EUR WYMAGANE JEST WSPÓŁDZIAŁANIE DWÓCH CZŁONKÓW ZARZĄDU.
Produkcja mięsa mielonego i wyrobów z mięsa surowego
Usługi składowania mięsa wieprzowego, wołowego i drobiu
Dwa nowoczesne zakłady produkcyjne w Rawie Mazowieckiej
Certyfikaty BRC Global Standard for Food Safety i ISO 22000
Firma Food Service specjalizuje się w przetwarzaniu produktów mięsnych, oferując szeroki zakres usług związanych z ubojem trzody chlewnej, rozbiorem wieprzowym i wołowym, oraz produkcją mięsa mielonego i wyrobów z mięsa surowego. Przedsiębiorstwo świadczy także usługi magazynowania mięsa wieprzowego, wołowego i drobiu, z całkowitą pojemnością składowania wynoszącą 7000 ton. Produkcja odbywa się w dwóch nowoczesnych zakładach zlokalizowanych w Rawie Mazowieckiej, co umożliwia uboje na poziomie 6000 sztuk tygodniowo oraz rozbiór wieprzowiny o dziennej wydajności 200 ton i wołowiny 250 ton tygodniowo. Food Service kładzie duży nacisk na wysoką jakość i bezpieczeństwo swoich produktów, czego dowodem są corocznie odnawiane certyfikaty zgodne z międzynarodowymi standardami BRC Global Standard for Food Safety i ISO 22000. Firma oferuje różnorodne produkty mięsne, w tym różne rodzaje wieprzowiny i wołowiny, takie jak łopatka wieprzowa bez kości, polędwica wołowa bez warkocza, oraz antrykot wołowy bez kości. Historia firmy jest nierozerwalnie związana z ciągłym rozwojem technologicznym i dbałością o środowisko, co potwierdzają liczne nagrody, jak również inwestycje w ekologiczne rozwiązania, takie jak uruchomienie biogazowni. Ponadto, Food Service aktywnie angażuje się w inicjatywy społeczne, oferując wsparcie dla lokalnych społeczności oraz uczestnicząc w wydarzeniach branżowych na międzynarodowej arenie, takich jak Supermarket Trade Show w Tokio czy SIAL PARIS 2022.
Podstawowe wyniki finansowe
Organizacja Food service osiągnęła 363 186 902 zł przychodów.
Przychody operacyjne wyniosły 362 419 437 zł. Pozostałe przychody to 767 465 zł.
Całkowite koszty wyniosły 367 994 416 zł.
Strata netto wyniosła 5 574 979 zł.
Spółka wykazuje
malejące
przychody w czasie.
Średni spadek przychodów wynosi -744 548 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała przychody na poziomie:
• 363 186 902 zł w 2024 roku.
• 484 499 154 zł w 2023 roku.
• 421 517 374 zł w 2022 roku.
Zyski spółki mają również malejącą
tendencję w czasie.
Średni spadek zysków wynosi -1 612 515 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała zyski na poziomie:
• -5 574 979 zł w 2024 roku.
• -18 564 437 zł w 2023 roku.
• -2 463 255 zł w 2022 roku.
EBIT i EBITDA
EBIT Food service wynosi -2,59 mln zł.
EBITDA Food service wynosi 5,68 mln zł.
EBIT
zmniejsza się
w czasie.
Przeciętny spadek EBIT wynosi
1 462 919 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBIT wynosił:
• -2 591 355 zł w
2024 roku.
• -15 439 985 zł w
2023 roku.
• 23 833 zł w
2022 roku.
EBITDA
zmniejsza się
w czasie.
Przeciętny spadek EBITDA wynosi
788 693 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBITDA wynosiła:
• 5 675 307 zł w
2024 roku.
• -6 717 245 zł w
2023 roku.
• 4 234 715 zł w
2022 roku.
Wycena
Wartość organizacji powstaje na podstawie kluczowych parametrów finansowych, z wykorzystaniem różnych modeli wyceny. Ostatecznie określa się minimalną, maksymalną i średnią wycen.
Szacunkowa wycena organizacji Food service wynosi 260 723 610 zł.
W zależności od przyjętego modelu estymacji, wycena organizacji mieści się pomiędzy
0 zł a 907 967 255 zł.
Wartość organizacji
zmniejsza się
w czasie.
Przeciętny spadek wartości firmy wynosi -5 404 153 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat wartość firmy wynosiła:
• 260 723 610 zł w 2024 roku.
• 345 779 679 zł w 2023 roku.
• 317 715 154 zł w 2022 roku.
Ryzyko niewypłacalności
Ryzyko niewypłacalności dla organizacji Food service wynosi 1,83%. To oznacza, że firma ma szansę 1,83% na zamknięcie z powodu postępowania upadłościowego, restrukturyzacyjnego lub układowego w ciągu dwóch lat od zadanego roku.
Ryzyko niewypłacalności
rośnie
w czasie.
Przeciętny
wzrost
ryzyka w czasie wynosi 0,242% rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat ryzyko niewypłacalności wynosiło:
• 1,83% w 2024 roku.
• 2,60% w 2023 roku.
• 0,94% w 2022 roku.
Wynagrodzenia
Koszty operacyjne Food service wyniosły 365 010 792
zł.
Całkowite wynagrodzenia w organizacji
nie zmieniają się w czasie.
W ostatnich latach łączne wynagrodzenia wynosiły:
• 0 zł w 2024 roku
• 0 zł w 2023 roku
• 0 zł w 2022 roku
Udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych
nie zmienia się w czasie.
W ostatnich latach udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych wynosił:
•
0% w 2024 roku
•
0% w 2023 roku
•
0% w 2022 roku
Bilans
Całkowita wartość aktywów Food service wyniosła 141 759 857 zł.
a
ktywa trwałe to 90 774 477 zł.
a
ktywa obrotowe to 50 985 380 zł.
Całkowita wartość pasywów wyniosła 141 759 857 zł.
k
apitał (fundusz) własny to 24 798 679 zł.
z
obowiązania i rezerwy na zobowiązania to 116 961 178 zł.
Organizacja
powiększa
całkowitą wartość aktywów w czasie.
Średni wzrost wartości aktywów wynosi 6 258 966 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja wykazała sumę bilansową aktywów na poziomie:
• 141 759 857 zł w 2024 roku.
• 160 498 292 zł w 2023 roku.
• 173 291 288 zł w 2022 roku.
Rentowność
Wskaźnik rentowności aktywów (ROA) wyniósł -4%.
Wskaźnik rentowności kapitału własnego (ROE) wyniósł -22%.
Marża operacyjna wyniosła -1%.
Marża netto wyniosła -2%.
Rentowność aktywów (ROA) organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -1.4 punktu procentowego rocznie.
Rentowność kapitału własnego (ROE) organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -5.1 punktu procentowego rocznie.
Marża operacyjna organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -0.4 punktu procentowego rocznie.
Marża netto organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -0.6 punktu procentowego rocznie.
Zadłużenie
Zobowiązania Food service wyniosły 116 961 178 zł.
Dla porównania wartość aktywów wyniosła 141 759 857 zł.
Zobowiązania w stosunku do wartości aktywów (wskaźnik zadłużenia) to 83%.
Całkowite zobowiązania organizacji
rosną w czasie. Średni wzrost zobowiązań wynosi 8 450 206 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja posiadała zobowiązania o wartości:
• 116 961 178 zł w 2024 roku
• 130 124 634 zł w 2023 roku
• 124 353 193 zł w 2022 roku
Wskaźnik zadłużenia
rośnie w czasie. Średni wzrost zobowiązań wynosi 3.4 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach współczynnik zadłużenia wynosił:
• 83% w 2024 roku
• 81% w 2023 roku
• 72% w 2022 roku
Podatek dochodowy
Organizacja Food service wykazała przychody na poziomie 363 186 902 zł.
Organizacja zarobiła -5 313 579 zł brutto (przed opodatkowaniem).
Podatek dochodowy wyniósł 261 400 zł.
W rezultacie osiągnięty zysk netto wyniósł -5 574 979 zł.
Podatek dochodowy odpowiadał za -5% zysku brutto.
Podatek dochodowy obciążający organizację
obniża się w czasie. Średni wzrost podatku dochodowego wynosi -145 125 zł rocznie.
W ostatnich latach wysokość podatku dochodowego wynosiła:
• 261 400 zł w 2024 roku
• 608 162 zł w 2023 roku
• 82 657 zł w 2022 roku
Największymi udziałowcami w organizacji są:
• Kobylańska Barbara (17% udziałów)
• Chojecka Katarzyna (17% udziałów)
• Czerniej Anna (17% udziałów)
• Trzepanowski Rafał (17% udziałów)
• Czerniej Katarzyna (17% udziałów)
• Sypuła Piotr (17% udziałów)
Największym udziałowcem w okresie od 18.10.2021 do 01.02.2022
była Sypuła Zofia
kontrolująca 17% udziałów.
W okresie od 20.02.2017 do 18.10.2021 najwięcej udziałów posiadał Czerniej Marek . Jego udziały w tym czasie wynosiły 33%.