SĄD REJONOWY W BIAŁYMSTOKU, XII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
W PRZYPADKU ZARZĄDU WIELOOSOBOWEGO - PREZES ZARZĄDU SAMODZIELNIE, DWAJ CZŁONKOWIE ZARZĄDU DZIAŁAJĄCY WSPÓLNIE LUB JEDEN CZŁONEK ZARZĄDU ŁĄCZNIE Z PROKURENTEM W PRZYPADKU ZARZĄDU JEDNOOSOBOWEGO - PREZES ZARZĄDU SAMODZIELNIE
Organizacja Bartlowizna Przetwórstwo Mięsne - Wyroby Regionalne osiągnęła 5 938 418 zł przychodów.
Przychody operacyjne wyniosły 5 938 418 zł. Pozostałe przychody to 0 zł.
Całkowite koszty wyniosły 6 144 514 zł.
Strata netto wyniosła 206 097 zł.
Spółka wykazuje
rosnące
przychody w czasie.
Średni wzrost przychodów wynosi 121 934 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała przychody na poziomie:
• 5 938 418 zł w 2024 roku.
• 5 565 821 zł w 2023 roku.
• 5 925 718 zł w 2022 roku.
Zyski spółki mają malejącą
tendencję w czasie.
Średni spadek zysków wynosi -93 958 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała zyski na poziomie:
• -206 097 zł w 2024 roku.
• -230 736 zł w 2023 roku.
• 2946 zł w 2022 roku.
EBIT i EBITDA
EBIT Bartlowizna Przetwórstwo Mięsne - Wyroby Regionalne wynosi -206 tys. zł.
EBITDA Bartlowizna Przetwórstwo Mięsne - Wyroby Regionalne wynosi -126 tys. zł.
EBIT
zmniejsza się
w czasie.
Przeciętny spadek EBIT wynosi
113 066 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBIT wynosił:
• -205 706 zł w
2024 roku.
• -229 848 zł w
2023 roku.
• 2638 zł w
2022 roku.
EBITDA
zmniejsza się
w czasie.
Przeciętny spadek EBITDA wynosi
111 882 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBITDA wynosiła:
• -125 689 zł w
2024 roku.
• -132 923 zł w
2023 roku.
• 111 275 zł w
2022 roku.
Wycena
Wartość organizacji powstaje na podstawie kluczowych parametrów finansowych, z wykorzystaniem różnych modeli wyceny. Ostatecznie określa się minimalną, maksymalną i średnią wycen.
Szacunkowa wycena organizacji Bartlowizna Przetwórstwo Mięsne - Wyroby Regionalne wynosi 4 569 436 zł.
W zależności od przyjętego modelu estymacji, wycena organizacji mieści się pomiędzy
0 zł a 14 846 044 zł.
Wartość organizacji
zmniejsza się
w czasie.
Przeciętny spadek wartości firmy wynosi 208 568 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat wartość firmy wynosiła:
• 4 569 436 zł w 2024 roku.
• 4 633 381 zł w 2023 roku.
• 5 058 149 zł w 2022 roku.
Ryzyko zamknięcia
Ryzyko zamknięcia działalności dla organizacji Bartlowizna Przetwórstwo Mięsne - Wyroby Regionalne wynosi 1,84%. To oznacza, że firma ma szansę 1,84% na zakończenie działalności w ciągu dwóch lat od zadanego roku.
Niskie ryzyko zamknięcia wskazuje na stabilną pozycję finansową i operacyjną organizacji.
Ryzyko zamknięcia działalności
rośnie w czasie. Przeciętny
wzrost
ryzyka w czasie wynosi 0,000% rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat ryzyko zamknięcia wynosiło:
• 1,84% w 2024 roku.
• 1,84% w 2023 roku.
• 1,84% w 2022 roku.
Ryzyko niewypłacalności
Ryzyko niewypłacalności dla organizacji Bartlowizna Przetwórstwo Mięsne - Wyroby Regionalne wynosi 0,62%. To oznacza, że firma ma szansę 0,62% na zamknięcie z powodu postępowania upadłościowego, restrukturyzacyjnego lub układowego w ciągu dwóch lat od zadanego roku.
Ryzyko niewypłacalności
rośnie w czasie. Przeciętny
wzrost
ryzyka w czasie wynosi 0,077% rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat ryzyko niewypłacalności wynosiło:
• 0,62% w 2024 roku.
• 0,40% w 2023 roku.
• 0,14% w 2022 roku.
Wiarygodność firmy
Bartlowizna Przetwórstwo Mięsne - Wyroby Regionalne charakteryzuje się umiarkowaną wiarygodnością płatniczą (ocena: C).
Ryzyko kredytowe znajduje się na przeciętnym poziomie. Zalecane jest stosowanie standardowych zabezpieczeń płatności.
Poziom wiarygodności organizacji
pogorszył się o 1 poziom w ciągu 7 lat.
Poziomy wiarygodności w ostatnich latach:
• Ocena C (umiarkowana wiarygodność) w 2024 roku.
• Ocena C (umiarkowana wiarygodność) w 2023 roku.
• Ocena B (wysoka wiarygodność) w 2022 roku.
Kredyt kupiecki
Standardowy kredyt kupiecki dla Bartlowizna Przetwórstwo Mięsne - Wyroby Regionalne wynosi 89 tys. zł.
Bezpieczny poziom kredytu kupieckiego to 0 zł.
Maksymalny dopuszczalny kredyt kupiecki to 238 tys. zł.
Przedział standardowego kredytu mieści się między 0 zł a 238 tys. zł.
Standardowy kredyt kupiecki
maleje w czasie. Przeciętna zmiana spadkowa wynosi
7 tys. zł rocznie.
Standardowy kredyt kupiecki
w ostatnich latach wynosił:
• 89 tys. zł w 2024 roku.
• 117 tys. zł w 2023 roku.
• 150 tys. zł w 2022 roku.
Bezpieczny poziom kredytu wynosił:
• 0 zł w 2024 roku.
• 0 zł w 2023 roku.
• 0 tys. zł w 2022 roku.
Maksymalny kredyt wynosił:
• 238 tys. zł w 2024 roku.
• 246 tys. zł w 2023 roku.
• 292 tys. zł w 2022 roku.
Całkowite wynagrodzenia w organizacji
rosną w czasie. Średni wzrost wynagrodzeń wynosi
162 398 zł rocznie.
W ostatnich latach łączne wynagrodzenia wynosiły:
• 1 925 758 zł w 2024 roku
• 1 793 750 zł w 2023 roku
• 1 781 361 zł w 2022 roku
Udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych
rośnie w czasie. Średni wzrost udziału wynosi
2 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych wynosił:
•
31% w 2024 roku
•
31% w 2023 roku
•
30% w 2022 roku
Bilans
Całkowita wartość aktywów Bartlowizna Przetwórstwo Mięsne - Wyroby Regionalne wyniosła 1 653 562 zł.
a
ktywa trwałe to 733 015 zł.
a
ktywa obrotowe to 920 546 zł.
Całkowita wartość pasywów wyniosła 1 653 562 zł.
k
apitał (fundusz) własny to 813 988 zł.
z
obowiązania i rezerwy na zobowiązania to 839 574 zł.
Organizacja
zmniejsza
całkowitą wartość aktywów w czasie.
Średni spadek wartości aktywów wynosi -65 653 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja wykazała sumę bilansową aktywów na poziomie:
• 1 653 562 zł w 2024 roku.
• 1 955 711 zł w 2023 roku.
• 1 948 296 zł w 2022 roku.
Rentowność
Wskaźnik rentowności aktywów (ROA) wyniósł -12%.
Wskaźnik rentowności kapitału własnego (ROE) wyniósł -25%.
Marża operacyjna wyniosła -3%.
Marża netto wyniosła -3%.
Rentowność aktywów (ROA) organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -4.7 punktu procentowego rocznie.
Rentowność kapitału własnego (ROE) organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -9.4 punktu procentowego rocznie.
Marża operacyjna organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -2.1 punktu procentowego rocznie.
Marża netto organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -1.7 punktu procentowego rocznie.
Organizacja Bartlowizna Przetwórstwo Mięsne - Wyroby Regionalne wykazała zysk netto większy niż 15% organizacji z branży "Hotele i podobne obiekty zakwaterowania".
Organizacja wykazała przychód większy niż 75% organizacji z branży.
Organizacja posiadała aktywa o wartości większej niż 47% organizacji z branży.
Organizacja wykazała wskaźnik długu większy niż 51% organizacji z branży.
Organizacja wykazała marżę netto większą niż 37% organizacji z branży.
Organizacja wykazała marżę operacyjną większą niż 33% organizacji z branży.
Organizacja wykazała rentowność aktywów (ROA) większą niż 16% organizacji z branży.
Organizacja wykazała rentowność kapitału własnego (ROE) większą niż 10% organizacji z branży.
Organizacja zapłaciła podatek dochodowy większy niż 0% organizacji z branży.
Udział organizacji w rynku wyniósł 0.02%.
Zysk netto na tle rynku
zmniejsza się w czasie.
W 2024 był on wyższy niż 15% organizacji w branży.
Przychody na tle rynku
zmniejszają się w czasie.
W 2024 były wyższe niż 75% organizacji w branży.
Wartość aktywów na tle rynku
zmniejsza się w czasie.
W 2024 była ona wyższa niż 47% organizacji w branży.
Wskaźnik zadłużenia na tle rynku
powiększa się w czasie.
W 2024 był wyższy niż 51% organizacji w branży.
Marża netto na tle rynku
zmniejsza się w czasie.
W 2024 była wyższa niż 37% organizacji w branży.
Marża operacyjna na tle rynku
zmniejsza się w czasie.
W 2024 była wyższa niż 33% organizacji w branży.
Rentowność aktywów (ROA) na tle rynku
zmniejsza się w czasie.
W 2024 była wyższa niż 16% organizacji w branży.
Rentowność kapitału własnego (ROE) na tle rynku
zmniejsza się w czasie.
W 2024 była wyższa niż 10% organizacji w branży.
Podatek dochodowy na tle rynku
zmniejsza się w czasie.
W 2024 był on wyższy niż NaN% organizacji w branży.
Udział w rynku
powiększa się w czasie.
W 2024 wynosił on 0.02%.