Przychody operacyjne wyniosły 0 zł. Pozostałe przychody to 0 zł.
Całkowite koszty wyniosły 3951 zł.
Strata netto wyniosła 3951 zł.
Spółka wykazuje
malejące
przychody w czasie.
W ostatnich latach organizacja osiągała przychody na poziomie:
• 0 zł w 2018 roku.
• 0 zł w 2017 roku.
Zyski spółki mają rosnącą
tendencję w czasie.
Średni wzrost zysków wynosi 9161 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała zyski na poziomie:
• -3951 zł w 2018 roku.
• -13 112 zł w 2017 roku.
EBIT i EBITDA
Wycena
Wartość organizacji powstaje na podstawie kluczowych parametrów finansowych, z wykorzystaniem różnych modeli wyceny. Ostatecznie określa się minimalną, maksymalną i średnią wycen.
Szacunkowa wycena organizacji Food Idea wynosi 42 679 zł.
W zależności od przyjętego modelu estymacji, wycena organizacji mieści się pomiędzy
0 zł a 151 749 zł.
Wartość organizacji
zmniejsza się
w czasie.
Przeciętny spadek wartości firmy wynosi 4445 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat wartość firmy wynosiła:
• 42 679 zł w 2018 roku.
• 47 124 zł w 2017 roku.
Ryzyko zamknięcia
Ryzyko zamknięcia działalności dla organizacji Food Idea wynosi 2,05%. To oznacza, że firma ma szansę 2,05% na zakończenie działalności w ciągu dwóch lat od zadanego roku.
Niskie ryzyko zamknięcia wskazuje na stabilną pozycję finansową i operacyjną organizacji.
Ryzyko zamknięcia działalności
rośnie w czasie. Przeciętny
wzrost
ryzyka w czasie wynosi 0,000% rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat ryzyko zamknięcia wynosiło:
• 2,05% w 2018 roku.
• 2,05% w 2017 roku.
Ryzyko niewypłacalności
Ryzyko niewypłacalności dla organizacji Food Idea wynosi 0,03%. To oznacza, że firma ma szansę 0,03% na zamknięcie z powodu postępowania upadłościowego, restrukturyzacyjnego lub układowego w ciągu dwóch lat od zadanego roku.
Ryzyko niewypłacalności
maleje w czasie. Przeciętny
spadek
ryzyka w czasie wynosi 0,007% rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat ryzyko niewypłacalności wynosiło:
• 0,03% w 2018 roku.
• 0,03% w 2017 roku.
Wiarygodność firmy
Food Idea charakteryzuje się wysoką wiarygodnością płatniczą (ocena: B).
Ryzyko opóźnień płatniczych i zaprzestania działalności jest niskie. Można bezpiecznie prowadzić transakcje z odroczonym terminem płatności.
Poziom wiarygodności organizacji
pozostaje bez zmian w czasie.
Poziomy wiarygodności w ostatnich latach:
• Ocena B (wysoka wiarygodność) w 2018 roku.
• Ocena B (wysoka wiarygodność) w 2017 roku.
Kredyt kupiecki
Standardowy kredyt kupiecki dla Food Idea wynosi 1 tys. zł.
Bezpieczny poziom kredytu kupieckiego to 0 zł.
Maksymalny dopuszczalny kredyt kupiecki to 11 tys. zł.
Przedział standardowego kredytu mieści się między 0 zł a 11 tys. zł.
Standardowy kredyt kupiecki
maleje między 2017 a 2018 rokiem. Zmiana wynosi 0 tys. zł.
Standardowy kredyt kupiecki
wynosił:
• 1 tys. zł w 2018 roku.
• 1 tys. zł w 2017 roku.
Bezpieczny poziom kredytu wynosił:
• 0 zł w 2018 roku.
• 0 zł w 2017 roku.
Maksymalny kredyt wynosił:
• 11 tys. zł w 2018 roku.
• 11 tys. zł w 2017 roku.
Wynagrodzenia
Koszty operacyjne Food Idea wyniosły 3952
zł.
Całkowite wynagrodzenia w organizacji
nie zmieniają się w czasie.
W ostatnich latach łączne wynagrodzenia wynosiły:
• 0 zł w 2018 roku
• 0 zł w 2017 roku
Udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych
nie zmienia się w czasie.
W ostatnich latach udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych wynosił:
•
0% w 2018 roku
•
0% w 2017 roku
Bilans
Całkowita wartość aktywów Food Idea wyniosła 73 690 zł.
a
ktywa trwałe, w tym środki trwałe to 56 516 zł.
a
ktywa obrotowe to 17 174 zł.
Całkowita wartość pasywów wyniosła 90 753 zł.
k
apitał (fundusz) własny to 55 000 zł.
z
obowiązania i rezerwy na zobowiązania to 35 753 zł.
Organizacja
zmniejsza
całkowitą wartość aktywów w czasie.
Średni spadek wartości aktywów wynosi -9760 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja wykazała sumę bilansową aktywów na poziomie:
• 73 690 zł w 2018 roku.
• 83 450 zł w 2017 roku.
Rentowność
Wskaźnik rentowności aktywów (ROA) wyniósł -5%.
Wskaźnik rentowności kapitału własnego (ROE) wyniósł -7%.
Rentowność aktywów (ROA) organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 11 punktu procentowego rocznie.
Rentowność kapitału własnego (ROE) organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 17 punktu procentowego rocznie.
Marża operacyjna organizacji
pogarsza się w czasie.
Marża netto organizacji
pogarsza się w czasie.
Zadłużenie
Zobowiązania Food Idea wyniosły 35 753 zł.
Dla porównania wartość aktywów wyniosła 73 690 zł.
Zobowiązania w stosunku do wartości aktywów (wskaźnik zadłużenia) to 49%.
Całkowite zobowiązania organizacji
spadają w czasie. Średni spadek zobowiązań wynosi -5809 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja posiadała zobowiązania o wartości:
• 35 753 zł w 2018 roku
• 41 562 zł w 2017 roku
Wskaźnik zadłużenia
obniża się w czasie. Średni spadek zobowiązań wynosi 1 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach współczynnik zadłużenia wynosił:
• 49% w 2018 roku
• 50% w 2017 roku