Organizacja Spółdzielnia Producentów Kurczaka Kurczak-Drób osiągnęła 3 837 146 zł przychodów.
Przychody operacyjne wyniosły 3 837 146 zł. Pozostałe przychody to 0 zł.
Całkowite koszty wyniosły 4 027 017 zł.
Strata netto wyniosła 189 871 zł.
Spółka wykazuje
malejące
przychody w czasie.
Średni spadek przychodów wynosi -8 713 423 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała przychody na poziomie:
• 3 837 146 zł w 2018 roku.
• 12 550 569 zł w 2017 roku.
Zyski spółki mają również malejącą
tendencję w czasie.
Średni spadek zysków wynosi -117 390 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała zyski na poziomie:
• -189 871 zł w 2018 roku.
• -72 481 zł w 2017 roku.
EBIT i EBITDA
EBIT Spółdzielnia Producentów Kurczaka Kurczak-Drób wynosi -190 tys. zł.
EBIT
zmniejsza się
w czasie.
Przeciętny spadek EBIT wynosi
117 390 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBIT wynosił:
• -189 871 zł w
2018 roku.
• -72 481 zł w
2017 roku.
Wycena
Wartość organizacji powstaje na podstawie kluczowych parametrów finansowych, z wykorzystaniem różnych modeli wyceny. Ostatecznie określa się minimalną, maksymalną i średnią wycen.
Szacunkowa wycena organizacji Spółdzielnia Producentów Kurczaka Kurczak-Drób wynosi 2 648 963 zł.
W zależności od przyjętego modelu estymacji, wycena organizacji mieści się pomiędzy
0 zł a 9 592 865 zł.
Wartość organizacji
zmniejsza się
w czasie.
Przeciętny spadek wartości firmy wynosi 5 812 597 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat wartość firmy wynosiła:
• 2 648 963 zł w 2018 roku.
• 8 461 560 zł w 2017 roku.
Ryzyko zamknięcia
Ryzyko zamknięcia działalności dla organizacji Spółdzielnia Producentów Kurczaka Kurczak-Drób wynosi 1,84%. To oznacza, że firma ma szansę 1,84% na zakończenie działalności w ciągu dwóch lat od zadanego roku.
Niskie ryzyko zamknięcia wskazuje na stabilną pozycję finansową i operacyjną organizacji.
Ryzyko zamknięcia działalności
maleje w czasie. Przeciętny
spadek
ryzyka w czasie wynosi 0,006% rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat ryzyko zamknięcia wynosiło:
• 1,84% w 2018 roku.
• 1,84% w 2017 roku.
Ryzyko niewypłacalności
Ryzyko niewypłacalności dla organizacji Spółdzielnia Producentów Kurczaka Kurczak-Drób wynosi 0,42%. To oznacza, że firma ma szansę 0,42% na zamknięcie z powodu postępowania upadłościowego, restrukturyzacyjnego lub układowego w ciągu dwóch lat od zadanego roku.
Ryzyko niewypłacalności
rośnie w czasie. Przeciętny
wzrost
ryzyka w czasie wynosi 0,296% rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat ryzyko niewypłacalności wynosiło:
• 0,42% w 2018 roku.
• 0,13% w 2017 roku.
Wiarygodność firmy
Spółdzielnia Producentów Kurczaka Kurczak-Drób charakteryzuje się umiarkowaną wiarygodnością płatniczą (ocena: C).
Ryzyko kredytowe znajduje się na przeciętnym poziomie. Zalecane jest stosowanie standardowych zabezpieczeń płatności.
Poziom wiarygodności organizacji
pogorszył się o 1 poziom w ciągu 1 roku.
Poziomy wiarygodności w ostatnich latach:
• Ocena C (umiarkowana wiarygodność) w 2018 roku.
• Ocena B (wysoka wiarygodność) w 2017 roku.
Kredyt kupiecki
Standardowy kredyt kupiecki dla Spółdzielnia Producentów Kurczaka Kurczak-Drób wynosi 38 tys. zł.
Bezpieczny poziom kredytu kupieckiego to 0 zł.
Maksymalny dopuszczalny kredyt kupiecki to 153 tys. zł.
Przedział standardowego kredytu mieści się między 0 zł a 153 tys. zł.
Standardowy kredyt kupiecki
maleje między 2017 a 2018 rokiem. Zmiana wynosi 115 tys. zł.
Standardowy kredyt kupiecki
wynosił:
• 38 tys. zł w 2018 roku.
• 154 tys. zł w 2017 roku.
Bezpieczny poziom kredytu wynosił:
• 0 zł w 2018 roku.
• 0 zł w 2017 roku.
Maksymalny kredyt wynosił:
• 153 tys. zł w 2018 roku.
• 502 tys. zł w 2017 roku.