SĄD REJONOWY DLA M.ST.WARSZAWY W WARSZAWIE,XII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
W PRZYPADKU ZARZĄDU WIELOOSOBOWEGO DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ W IMIENIU SPÓŁKI WYMAGANE JEST WSPÓŁDZIAŁANIE CO NAJMNIEJ DWÓCH CZŁONKÓW ZARZĄDU SPÓŁKI LUB CZŁONKA ZARZĄDU SPÓŁKI I PROKURENTA. W WYPADKU ZARZĄDU JEDNOOSOBOWEGO DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ W IMIENIU SPÓŁKI UPRAWNIONY JEST SAMODZIELNIE JEDYNY CZŁONEK ZARZĄDU SPÓŁKI.
Organizacja THE Food Designers osiągnęła 2 718 456 zł przychodów.
Przychody operacyjne wyniosły 2 718 456 zł. Pozostałe przychody to 0 zł.
Całkowite koszty wyniosły 2 599 741 zł.
Zysk netto wyniósł 118 715 zł.
Spółka wykazuje
malejące
przychody w czasie.
Średni spadek przychodów wynosi -188 871 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała przychody na poziomie:
• 2 718 456 zł w 2022 roku.
• 2 708 210 zł w 2021 roku.
• 2 575 936 zł w 2020 roku.
Zyski spółki mają rosnącą
tendencję w czasie.
Średni wzrost zysków wynosi 14 349 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała zyski na poziomie:
• 118 715 zł w 2022 roku.
• 98 604 zł w 2021 roku.
• 92 616 zł w 2020 roku.
EBIT i EBITDA
EBIT THE Food Designers wynosi 148 tys. zł.
EBITDA THE Food Designers wynosi 149 tys. zł.
EBIT
powiększa się
w czasie.
Przeciętny wzrost EBIT wynosi
4236 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBIT wynosił:
• 147 632 zł w
2022 roku.
• 113 041 zł w
2021 roku.
• 111 518 zł w
2020 roku.
EBITDA
powiększa się
w czasie.
Przeciętny wzrost EBITDA wynosi
2870 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBITDA wynosiła:
• 148 632 zł w
2022 roku.
• 114 041 zł w
2021 roku.
• 120 516 zł w
2020 roku.
Wycena
Wartość organizacji powstaje na podstawie kluczowych parametrów finansowych, z wykorzystaniem różnych modeli wyceny. Ostatecznie określa się minimalną, maksymalną i średnią wycen.
Szacunkowa wycena organizacji THE Food Designers wynosi 2 719 581 zł.
W zależności od przyjętego modelu estymacji, wycena organizacji mieści się pomiędzy
432 417 zł a 6 796 140 zł.
Wartość organizacji
zmniejsza się
w czasie.
Przeciętny spadek wartości firmy wynosi 16 264 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat wartość firmy wynosiła:
• 2 719 581 zł w 2022 roku.
• 2 543 272 zł w 2021 roku.
• 2 357 181 zł w 2020 roku.
Ryzyko zamknięcia
Ryzyko zamknięcia działalności dla organizacji THE Food Designers wynosi 1,88%. To oznacza, że firma ma szansę 1,88% na zakończenie działalności w ciągu dwóch lat od zadanego roku.
Niskie ryzyko zamknięcia wskazuje na stabilną pozycję finansową i operacyjną organizacji.
Ryzyko zamknięcia działalności
maleje w czasie. Przeciętny
spadek
ryzyka w czasie wynosi 0,000% rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat ryzyko zamknięcia wynosiło:
• 1,88% w 2022 roku.
• 1,88% w 2021 roku.
• 1,88% w 2020 roku.
Ryzyko niewypłacalności
Ryzyko niewypłacalności dla organizacji THE Food Designers wynosi 1,86%. To oznacza, że firma ma szansę 1,86% na zamknięcie z powodu postępowania upadłościowego, restrukturyzacyjnego lub układowego w ciągu dwóch lat od zadanego roku.
Ryzyko niewypłacalności
rośnie w czasie. Przeciętny
wzrost
ryzyka w czasie wynosi 0,362% rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat ryzyko niewypłacalności wynosiło:
• 1,86% w 2022 roku.
• 0,06% w 2021 roku.
• 0,05% w 2020 roku.
Wiarygodność firmy
THE Food Designers charakteryzuje się obniżoną wiarygodnością płatniczą (ocena: D).
Występuje podwyższone ryzyko opóźnień w regulowaniu zobowiązań lub problemów operacyjnych. Wskazane są przedpłaty lub krótkie terminy płatności.
Poziom wiarygodności organizacji
pogorszył się o 3 poziomy w ciągu 5 lat.
Poziomy wiarygodności w ostatnich latach:
• Ocena D (niska wiarygodność) w 2022 roku.
• Ocena A (bardzo wysoka wiarygodność) w 2021 roku.
• Ocena A (bardzo wysoka wiarygodność) w 2020 roku.
Kredyt kupiecki
Standardowy kredyt kupiecki dla THE Food Designers wynosi 92 tys. zł.
Bezpieczny poziom kredytu kupieckiego to 22 tys. zł.
Maksymalny dopuszczalny kredyt kupiecki to 200 tys. zł.
Przedział standardowego kredytu mieści się między 22 tys. zł a 200 tys. zł.
Standardowy kredyt kupiecki
wzrasta w czasie. Przeciętna zmiana wzrostowa wynosi
6 tys. zł rocznie.
Standardowy kredyt kupiecki
w ostatnich latach wynosił:
• 92 tys. zł w 2022 roku.
• 79 tys. zł w 2021 roku.
• 68 tys. zł w 2020 roku.
Bezpieczny poziom kredytu wynosił:
• 22 tys. zł w 2022 roku.
• 17 tys. zł w 2021 roku.
• 17 tys. zł w 2020 roku.
Maksymalny kredyt wynosił:
• 200 tys. zł w 2022 roku.
• 158 tys. zł w 2021 roku.
• 124 tys. zł w 2020 roku.
Wynagrodzenia
Łączna kwota wynagrodzeń wyniosła 828 721
zł.
Koszty operacyjne THE Food Designers wyniosły 2 570 824
zł.
Wynagrodzenia stanowią 32%
kosztów operacyjnych.
Całkowite wynagrodzenia w organizacji
rosną w czasie. Średni wzrost wynagrodzeń wynosi
27 023 zł rocznie.
W ostatnich latach łączne wynagrodzenia wynosiły:
• 828 721 zł w 2022 roku
• 759 302 zł w 2021 roku
• 561 760 zł w 2020 roku
Udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych
rośnie w czasie. Średni wzrost udziału wynosi
2.5 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych wynosił:
•
32% w 2022 roku
•
29% w 2021 roku
•
23% w 2020 roku
Bilans
Całkowita wartość aktywów THE Food Designers wyniosła 997 127 zł.
a
ktywa trwałe to 4250 zł.
a
ktywa obrotowe to 992 877 zł.
Całkowita wartość pasywów wyniosła 997 127 zł.
k
apitał (fundusz) własny to 576 557 zł.
z
obowiązania i rezerwy na zobowiązania to 420 571 zł.
Organizacja
powiększa
całkowitą wartość aktywów w czasie.
Średni wzrost wartości aktywów wynosi 87 129 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja wykazała sumę bilansową aktywów na poziomie:
• 997 127 zł w 2022 roku.
• 929 229 zł w 2021 roku.
• 727 327 zł w 2020 roku.
Rentowność
Wskaźnik rentowności aktywów (ROA) wyniósł 12%.
Wskaźnik rentowności kapitału własnego (ROE) wyniósł 21%.
Marża operacyjna wyniosła 5%.
Marża netto wyniosła 4%.
Rentowność aktywów (ROA) organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 0.8 punktu procentowego rocznie.
Rentowność kapitału własnego (ROE) organizacji
nie zmienia się w czasie.
Marża operacyjna organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 0.4 punktu procentowego rocznie.
Marża netto organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 0.6 punktu procentowego rocznie.
Zadłużenie
Zobowiązania THE Food Designers wyniosły 420 571 zł.
Dla porównania wartość aktywów wyniosła 997 127 zł.
Zobowiązania w stosunku do wartości aktywów (wskaźnik zadłużenia) to 42%.
Całkowite zobowiązania organizacji
rosną w czasie. Średni wzrost zobowiązań wynosi 17 458 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja posiadała zobowiązania o wartości:
• 420 571 zł w 2022 roku
• 471 387 zł w 2021 roku
• 368 089 zł w 2020 roku
Wskaźnik zadłużenia
obniża się w czasie. Średni spadek zobowiązań wynosi 3.4 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach współczynnik zadłużenia wynosił:
• 42% w 2022 roku
• 51% w 2021 roku
• 51% w 2020 roku
Podatek dochodowy
Organizacja THE Food Designers wykazała przychody na poziomie 2 718 456 zł.
Organizacja zarobiła 118 727 zł brutto (przed opodatkowaniem).
Podatek dochodowy wyniósł 12 zł.
W rezultacie osiągnięty zysk netto wyniósł 118 715 zł.
Podatek dochodowy odpowiadał za 0% zysku brutto.
Podatek dochodowy obciążający organizację
obniża się w czasie. Średni wzrost podatku dochodowego wynosi -5057 zł rocznie.
W ostatnich latach wysokość podatku dochodowego wynosiła:
• 12 zł w 2022 roku
• 7587 zł w 2021 roku
• 12 795 zł w 2020 roku