Produkcja margaryny i podobnych tłuszczów jadalnych
(10.42.Z)
Podsumowanie
organizacji
6
całkowite przychody
2,4 mld
przeciętny przychód
234,2 mln
przeciętny zysk
1,1 mln
Opis:Podklasa 10.42.Z odnosi się do działalności związanej z produkcją margaryny oraz...innych tłuszczów jadalnych o podobnym zastosowaniu. W szczególności obejmuje to wytwarzanie różnego rodzaju past tłuszczowych, które są mieszanką różnych jadalnych tłuszczów. Również mieszanki tłuszczowe przeznaczone do celów kuchennych, które zapobiegają przywieraniu do form, są częścią tej podklasy. Produkty w tej kategorii są wykorzystywane powszechnie w kulinarii, zarówno w gospodarstwach domowych, jak i w przemyśle spożywczym.
W skrócie
Produkcja margaryny
Produkcja past tłuszczowych
Wytwarzanie jadalnych mieszanek tłuszczowych zapobiegających przywieraniu do form
Rozmiar branży
W branży jest 6 organizacji.
Wszystkie firmy w branży generują łącznie 2,35 mld zł.
Liczba organizacji w branży rośnie średnio o około 0 firm rocznie.
Całkowite przychody branży zwiększają się o 377 mln zł rocznie.