WŁASNOŚĆ MIESZANA W SEKTORZE PRYWATNYM Z PRZEWAGĄ WŁASNOŚCI KRAJOWYCH OSÓB FIZYCZNYCH
Organ rejestrowy
SĄD REJONOWY DLA WROCŁAWIA FABRYCZNEJ WE WROCŁAWIU, IX WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
SPÓŁKĘ REPREZENTUJE SAMODZIELNIE KOMPLEMENTARIUSZ A.S. FOOD CONCEPT SPÓŁA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, WEDŁUG ZASAD REPREZENTACJI WYNIKAJĄCYCH Z UMOWY SPÓŁKI KOMPLEMENTARIUSZA, TJ. JEDNOOSOBOWO
Organizacja A.S. Food Concept osiągnęła 0 zł przychodów.
Przychody operacyjne wyniosły 0 zł. Pozostałe przychody to 0 zł.
Całkowite koszty wyniosły 258 zł.
Strata netto wyniosła 258 zł.
Spółka wykazuje
malejące
przychody w czasie.
Średni spadek przychodów wynosi -1732 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała przychody na poziomie:
• 0 zł w 2019 roku.
• 2872 zł w 2018 roku.
• 656 zł w 2017 roku.
Zyski spółki mają również malejącą
tendencję w czasie.
Średni spadek zysków wynosi -1395 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała zyski na poziomie:
• -258 zł w 2019 roku.
• 1445 zł w 2018 roku.
• -3337 zł w 2017 roku.
EBIT i EBITDA
EBIT A.S. Food Concept wynosi -0 tys. zł.
EBITDA A.S. Food Concept wynosi -0 tys. zł.
EBIT
zmniejsza się
w czasie.
Przeciętny spadek EBIT wynosi
1395 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBIT wynosił:
• -258 zł w
2019 roku.
• 1463 zł w
2018 roku.
• -3337 zł w
2017 roku.
EBITDA
zmniejsza się
w czasie.
Przeciętny spadek EBITDA wynosi
1395 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBITDA wynosiła:
• -258 zł w
2019 roku.
• 1463 zł w
2018 roku.
• -3337 zł w
2017 roku.
Wycena
Wartość organizacji powstaje na podstawie kluczowych parametrów finansowych, z wykorzystaniem różnych modeli wyceny. Ostatecznie określa się minimalną, maksymalną i średnią wycen.
Szacunkowa wycena organizacji A.S. Food Concept wynosi 2909 zł.
W zależności od przyjętego modelu estymacji, wycena organizacji mieści się pomiędzy
0 zł a 15 514 zł.
Wartość organizacji
zmniejsza się
w czasie.
Przeciętny spadek wartości firmy wynosi 6929 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat wartość firmy wynosiła:
• 2909 zł w 2019 roku.
• 10 799 zł w 2018 roku.
• 2456 zł w 2017 roku.
Ryzyko zamknięcia
Ryzyko zamknięcia działalności dla organizacji A.S. Food Concept wynosi 2,54%. To oznacza, że firma ma szansę 2,54% na zakończenie działalności w ciągu dwóch lat od zadanego roku.
Niskie ryzyko zamknięcia wskazuje na stabilną pozycję finansową i operacyjną organizacji.
Ryzyko zamknięcia działalności
rośnie w czasie. Przeciętny
wzrost
ryzyka w czasie wynosi 0,846% rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat ryzyko zamknięcia wynosiło:
• 2,54% w 2019 roku.
• 1,83% w 2018 roku.
• 1,83% w 2017 roku.
Ryzyko niewypłacalności
Ryzyko niewypłacalności dla organizacji A.S. Food Concept wynosi 0,02%. To oznacza, że firma ma szansę 0,02% na zamknięcie z powodu postępowania upadłościowego, restrukturyzacyjnego lub układowego w ciągu dwóch lat od zadanego roku.
Ryzyko niewypłacalności
rośnie w czasie. Przeciętny
wzrost
ryzyka w czasie wynosi 0,008% rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat ryzyko niewypłacalności wynosiło:
• 0,02% w 2019 roku.
• 0,02% w 2018 roku.
• 0,05% w 2017 roku.
Wiarygodność firmy
A.S. Food Concept charakteryzuje się umiarkowaną wiarygodnością płatniczą (ocena: C).
Ryzyko kredytowe znajduje się na przeciętnym poziomie. Zalecane jest stosowanie standardowych zabezpieczeń płatności.
Poziom wiarygodności organizacji
pozostaje bez zmian w czasie.
Poziomy wiarygodności w ostatnich latach:
• Ocena C (umiarkowana wiarygodność) w 2019 roku.
• Ocena A (bardzo wysoka wiarygodność) w 2018 roku.
• Ocena A (bardzo wysoka wiarygodność) w 2017 roku.
Kredyt kupiecki
Standardowy kredyt kupiecki dla A.S. Food Concept wynosi 0 tys. zł.
Bezpieczny poziom kredytu kupieckiego to 0 zł.
Maksymalny dopuszczalny kredyt kupiecki to 1 tys. zł.
Przedział standardowego kredytu mieści się między 0 zł a 1 tys. zł.
Standardowy kredyt kupiecki
maleje w czasie. Przeciętna zmiana spadkowa wynosi
0 tys. zł rocznie.
Standardowy kredyt kupiecki
w ostatnich latach wynosił:
• 0 tys. zł w 2019 roku.
• 0 tys. zł w 2018 roku.
• 0 tys. zł w 2017 roku.
Bezpieczny poziom kredytu wynosił:
• 0 zł w 2019 roku.
• 0 tys. zł w 2018 roku.
• 0 zł w 2017 roku.
Maksymalny kredyt wynosił:
• 1 tys. zł w 2019 roku.
• 1 tys. zł w 2018 roku.
• 1 tys. zł w 2017 roku.
Wynagrodzenia
Koszty operacyjne A.S. Food Concept wyniosły 258
zł.
Całkowite wynagrodzenia w organizacji
nie zmieniają się w czasie.
W ostatnich latach łączne wynagrodzenia wynosiły:
• 0 zł w 2019 roku
• 0 zł w 2018 roku
• 0 zł w 2017 roku
Udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych
nie zmienia się w czasie.
W ostatnich latach udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych wynosił:
•
0% w 2019 roku
•
0% w 2018 roku
•
0% w 2017 roku
Bilans
Całkowita wartość aktywów A.S. Food Concept wyniosła 4196 zł.
a
ktywa obrotowe to 4196 zł.
Całkowita wartość pasywów wyniosła 4196 zł.
k
apitał (fundusz) własny to 3878 zł.
z
obowiązania i rezerwy na zobowiązania to 317 zł.
Organizacja
zmniejsza
całkowitą wartość aktywów w czasie.
Średni spadek wartości aktywów wynosi -1062 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja wykazała sumę bilansową aktywów na poziomie:
• 4196 zł w 2019 roku.
• 4137 zł w 2018 roku.
• 8206 zł w 2017 roku.
Rentowność
Wskaźnik rentowności aktywów (ROA) wyniósł -6%.
Wskaźnik rentowności kapitału własnego (ROE) wyniósł -7%.
Rentowność aktywów (ROA) organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -19.7 punktu procentowego rocznie.
Rentowność kapitału własnego (ROE) organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -24 punktu procentowego rocznie.
Marża operacyjna organizacji
pogarsza się w czasie.
Marża netto organizacji
pogarsza się w czasie.
Zadłużenie
Zobowiązania A.S. Food Concept wyniosły 317 zł.
Dla porównania wartość aktywów wyniosła 4196 zł.
Zobowiązania w stosunku do wartości aktywów (wskaźnik zadłużenia) to 8%.
Całkowite zobowiązania organizacji
spadają w czasie. Średni spadek zobowiązań wynosi -345 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja posiadała zobowiązania o wartości:
• 317 zł w 2019 roku
• 0 zł w 2018 roku
• 5515 zł w 2017 roku
Wskaźnik zadłużenia
obniża się w czasie. Średni spadek zobowiązań wynosi 3.3 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach współczynnik zadłużenia wynosił:
• 8% w 2019 roku
• 0% w 2018 roku
• 67% w 2017 roku
Podatek dochodowy
Organizacja A.S. Food Concept wykazała przychody na poziomie 0 zł.
Organizacja zarobiła -258 zł brutto (przed opodatkowaniem).
Podatek dochodowy wyniósł 0 zł.
W rezultacie osiągnięty zysk netto wyniósł -258 zł.
Podatek dochodowy odpowiadał za -0% zysku brutto.
Podatek dochodowy obciążający organizację
nie zmienia się w czasie.
W ostatnich latach wysokość podatku dochodowego wynosiła:
• 0 zł w 2019 roku
• 0 zł w 2018 roku
• 0 zł w 2017 roku