SĄD REJONOWY W OPOLU, VIII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
W RZYPADKU ZARZĄDU WIELOOSOBOWEGO, DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ WOLI W IMIENIU SPÓŁKI ORAZ DO JEJ REPREZENTOWANIA UPOWAŻNIONY JEST KAŻDY CZŁONEK ZARZĄDU SAMODZIELNIE.
Organizacja De gastronomia osiągnęła 400 743 zł przychodów.
Przychody operacyjne wyniosły 400 743 zł. Pozostałe przychody to 0 zł.
Całkowite koszty wyniosły 509 924 zł.
Strata netto wyniosła 109 181 zł.
Spółka wykazuje
malejące
przychody w czasie.
Średni spadek przychodów wynosi -145 965 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała przychody na poziomie:
• 400 743 zł w 2023 roku.
• 977 758 zł w 2022 roku.
• 393 042 zł w 2021 roku.
Zyski spółki mają również malejącą
tendencję w czasie.
Średni spadek zysków wynosi -46 757 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała zyski na poziomie:
• -109 181 zł w 2023 roku.
• 321 847 zł w 2022 roku.
• -174 015 zł w 2021 roku.
EBIT i EBITDA
EBIT De gastronomia wynosi -108 tys. zł.
EBITDA De gastronomia wynosi -63 tys. zł.
EBIT
zmniejsza się
w czasie.
Przeciętny spadek EBIT wynosi
48 967 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBIT wynosił:
• -108 327 zł w
2023 roku.
• 353 737 zł w
2022 roku.
• -168 427 zł w
2021 roku.
EBITDA
zmniejsza się
w czasie.
Przeciętny spadek EBITDA wynosi
51 717 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBITDA wynosiła:
• -62 916 zł w
2023 roku.
• 417 108 zł w
2022 roku.
• -99 099 zł w
2021 roku.
Wycena
Wartość organizacji powstaje na podstawie kluczowych parametrów finansowych, z wykorzystaniem różnych modeli wyceny. Ostatecznie określa się minimalną, maksymalną i średnią wycen.
Szacunkowa wycena organizacji De gastronomia wynosi 585 680 zł.
W zależności od przyjętego modelu estymacji, wycena organizacji mieści się pomiędzy
0 zł a 1 698 763 zł.
Wartość organizacji
zmniejsza się
w czasie.
Przeciętny spadek wartości firmy wynosi -158 466 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat wartość firmy wynosiła:
• 585 680 zł w 2023 roku.
• 2 339 631 zł w 2022 roku.
• 421 046 zł w 2021 roku.
Ryzyko niewypłacalności
Ryzyko niewypłacalności dla organizacji De gastronomia wynosi 0,21%. To oznacza, że firma ma szansę 0,21% na zamknięcie z powodu postępowania upadłościowego, restrukturyzacyjnego lub układowego w ciągu dwóch lat od zadanego roku.
Ryzyko niewypłacalności
maleje
w czasie.
Przeciętny
spadek
ryzyka w czasie wynosi -0,049% rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat ryzyko niewypłacalności wynosiło:
• 0,21% w 2023 roku.
• 0,04% w 2022 roku.
• 0,56% w 2021 roku.
Wynagrodzenia
Łączna kwota wynagrodzeń wyniosła 264 290
zł.
Koszty operacyjne De gastronomia wyniosły 509 070
zł.
Wynagrodzenia stanowią 52%
kosztów operacyjnych.
Całkowite wynagrodzenia w organizacji
spadają w czasie. Średni spadek wynagrodzeń wynosi
-709 zł rocznie.
W ostatnich latach łączne wynagrodzenia wynosiły:
• 264 290 zł w 2023 roku
• 311 489 zł w 2022 roku
• 162 569 zł w 2021 roku
Udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych
rośnie w czasie. Średni wzrost udziału wynosi
4.6 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych wynosił:
•
52% w 2023 roku
•
50% w 2022 roku
•
31% w 2021 roku
Bilans
Całkowita wartość aktywów De gastronomia wyniosła 741 775 zł.
a
ktywa trwałe to 451 696 zł.
a
ktywa obrotowe to 290 079 zł.
Całkowita wartość pasywów wyniosła 741 775 zł.
k
apitał (fundusz) własny to 424 691 zł.
z
obowiązania i rezerwy na zobowiązania to 317 085 zł.
Organizacja
powiększa
całkowitą wartość aktywów w czasie.
Średni wzrost wartości aktywów wynosi 23 476 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja wykazała sumę bilansową aktywów na poziomie:
• 741 775 zł w 2023 roku.
• 843 757 zł w 2022 roku.
• 647 712 zł w 2021 roku.
Rentowność
Wskaźnik rentowności aktywów (ROA) wyniósł -15%.
Wskaźnik rentowności kapitału własnego (ROE) wyniósł -26%.
Marża operacyjna wyniosła -27%.
Marża netto wyniosła -27%.
Rentowność aktywów (ROA) organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -7.3 punktu procentowego rocznie.
Rentowność kapitału własnego (ROE) organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 8.2 punktu procentowego rocznie.
Marża operacyjna organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -7 punktu procentowego rocznie.
Marża netto organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -6.7 punktu procentowego rocznie.
Zadłużenie
Zobowiązania De gastronomia wyniosły 317 085 zł.
Dla porównania wartość aktywów wyniosła 741 775 zł.
Zobowiązania w stosunku do wartości aktywów (wskaźnik zadłużenia) to 43%.
Całkowite zobowiązania organizacji
spadają w czasie. Średni spadek zobowiązań wynosi -85 495 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja posiadała zobowiązania o wartości:
• 317 085 zł w 2023 roku
• 309 886 zł w 2022 roku
• 435 688 zł w 2021 roku
Wskaźnik zadłużenia
obniża się w czasie. Średni spadek zobowiązań wynosi 15.8 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach współczynnik zadłużenia wynosił:
• 43% w 2023 roku
• 37% w 2022 roku
• 67% w 2021 roku
Podatek dochodowy
Organizacja De gastronomia wykazała przychody na poziomie 400 743 zł.
Organizacja zarobiła -109 181 zł brutto (przed opodatkowaniem).
Podatek dochodowy wyniósł 0 zł.
W rezultacie osiągnięty zysk netto wyniósł -109 181 zł.
Podatek dochodowy odpowiadał za -0% zysku brutto.
Podatek dochodowy obciążający organizację
obniża się w czasie.
W ostatnich latach wysokość podatku dochodowego wynosiła:
• 0 zł w 2023 roku
• 31 836 zł w 2022 roku
• 0 zł w 2021 roku