Miejscowość
BIELSKO-BIAŁA
Adres
UL. KAZIMIERZA PRZERWY-TETMAJERA, 4
Rozpoczęcie działalności
2025-01-09
Organ reprezentujący
ZARZĄD
Email
piotr.srebro@gmail.com
Organ rejestrowy
SĄD REJONOWY W BIELSKU-BIAŁEJ, VIII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
DO REPREZENTOWANIA FUNDACJI ORAZ DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ WOLI W IMIENIU FUNDACJI W SPRAWACH MAJĄTKOWYCH I NIEMAJĄTKOWYCH W IMIENIU FUNDACJI UPRAWNIONY JEST KAŻDY CZŁONEK ZARZĄDU DZIAŁAJĄCY SAMODZIELNIE.
Cel działania
FUNDACJA ZOSTAŁA POWOŁANA W CELU: 1. PROMOCJI I WSPIERANIA TWÓRCZOŚCI ARTYSTYCZNEJ. 2. ROZWOJU I PROMOCJI KULTURY I SZTUKI W REGIONIE. 3. EDUKACJI ARTYSTYCZNEJ I KULTURALNEJ SPOŁECZEŃSTWA. 4. WSPIERANIA ROZWOJU ARCHITEKTURY I DESIGNU. 5. INTEGRACJI ŚRODOWISK TWÓRCZYCH. 6. INTEGRACJI ŚRODOWISK PROJEKTOWYCH Z LOKALNYMI SPOŁECZNOŚCIAMI. 7. TWORZENIA I ROZWOJU SPOŁECZNOŚCI SKUPIONEJ WOKÓŁ DESIGNU, ARCHITEKTURY I PROJEKTOWANIA GRAFICZNEGO. 8. BUDOWANIA PLATFORMY DIALOGU MIĘDZY TWÓRCAMI RÓŻNYCH DZIEDZIN SZTUKI UŻYTKOWEJ. 9. PROMOWANIA KULTURY PROJEKTOWANIA JAKO ELEMENTU ŻYCIA SPOŁECZNEGO. 10. KSZTAŁTOWANIA ŚWIADOMOŚCI SPOŁECZNEJ W ZAKRESIE DESIGNU I JEGO ROLI W CODZIENNYM ŻYCIU. 11. DZIAŁALNOŚCI NA RZECZ ZRÓWNOWAŻONEGO ROZWOJU KULTURY. 12. ROZWOJU I PROMOCJI KULTURY KAWOWEJ JAKO ELEMENTU INTEGRACJI SPOŁECZNEJ I ŻYCIA KULTURALNEGO. 13. DZIAŁALNOŚCI EDUKACYJNEJ W ZAKRESIE KULTURY KAWOWEJ. 14. EKOLOGII I OCHRONY ZWIERZĄT ORAZ OCHRONY DZIEDZICTWA PRZYRODNICZEGO. 15. DZIAŁALNOŚCI CHARYTATYWNEJ. 16. PODTRZYMYWANIA I UPOWSZECHNIANIA TRADYCJI NARODOWEJ, PIELĘGNOWANIA POLSKOŚCI ORAZ ROZWOJU ŚWIADOMOŚCI NARODOWEJ, OBYWATELSKIEJ I KULTUROWEJ. 17. KULTURY, SZTUKI, OCHRONY DÓBR KULTURY I DZIEDZICTWA NARODOWEGO. 18. DZIAŁALNOŚCI WSPOMAGAJĄCEJ ROZWÓJ GOSPODARCZY, W TYM ROZWÓJ PRZEDSIĘBIORCZOŚCI. 19. DZIAŁALNOŚCI WSPOMAGAJĄCEJ ROZWÓJ TECHNIKI, WYNALAZCZOŚCI I INNOWACYJNOŚCI ORAZ ROZPOWSZECHNIANIE I WDRAŻANIE NOWYCH ROZWIĄZAŃ TECHNICZNYCH W PRAKTYCE GOSPODARCZEJ. 20. ROZWOJU INTERDYSCYPLINARNEJ WSPÓŁPRACY W OBSZARZE PROJEKTOWANIA I NOWYCH TECHNOLOGII. 21. DZIAŁALNOŚCI WSPOMAGAJĄCEJ ROZWÓJ WSPÓLNOT I SPOŁECZNOŚCI LOKALNYCH. 22. NAUKI, SZKOLNICTWA WYŻSZEGO, EDUKACJI, OŚWIATY I WYCHOWANIA. 23. DZIAŁALNOŚCI NA RZECZ DZIECI I MŁODZIEŻY, OSÓB DOROSŁYCH ORAZ SENIORÓW. 24. ROZWOJU I PROMOCJI KULTURY GASTRONOMICZNEJ JAKO ELEMENTU INTEGRACJI SPOŁECZNEJ I ŻYCIA KULTURALNEGO. 25. PROMOCJI GASTRONOMII RZEMIEŚLNICZEJ I RĘKODZIELNICZEJ JAKO ELEMENTU DZIEDZICTWA KULTUROWEGO. 26. TWORZENIA PRZESTRZENI ŁĄCZĄCYCH KULTURĘ, SZTUKĘ I GASTRONOMIĘ W CELU BUDOWANIA WIĘZI SPOŁECZNYCH. 27. EDUKACJI W ZAKRESIE ŚWIADOMEJ KONSUMPCJI I TRADYCJI KULINARNYCH.