Adres
UL. WESTERPLATTE, 18
Rozpoczęcie działalności
2019-04-03
Organ reprezentujący
ZARZĄD FUNDACJI
Forma własności
WŁASNOŚĆ PRYWATNA KRAJOWA POZOSTAŁA
Organ rejestrowy
SĄD REJONOWY DLA KRAKOWA ŚRÓDMIEŚCIA W KRAKOWIE, XI WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ WOLI W IMIENIU FUNDACJI UPOWAŻNIENI SĄ PREZES ZARZĄDU FUNDACJI DZIAŁAJĄCY ŁACZNIE Z CZŁONKIEM ZARZĄDU FUNDACJI LUB DWÓCH CZŁONKÓW ZARZĄDU FUNDACJI DZIAŁAJĄCYCH ŁĄCZNIE.
Cel działania
1. EDUKOWANIA I ZWIĘKSZANIA ŚWIADOMOŚCI SPOŁECZNEJ W ZAKRESIE PRODUKCJI RZEMIEŚLNICZEJ. 2. EDUKOWANIA I ZWIĘKSZANIA ŚWIADOMOŚCI SPOŁECZNEJ W ZAKRESIE ZDROWEGO ODŻYWIANIA. 3. PROMOWANIA ZDROWEJ I RZEMIEŚLNICZO WYTWORZONEJ ŻYWNOŚCI (Z UWZGLĘDNIENIEM ODPOWIEDNIEJ ŻYWNOŚCI DLA GRUP WIEKOWYCH: DOROSŁYCH, DZIECI, OSÓB STARSZYCH, SPORTOWCÓW ITP.). 4. EDUKACJI DZIECI W ZAKRESIE RACJONALNEGO ODŻYWIANIA. 5. EDUKACJI DZIECI W ZAKRESIE METOD WYTWARZANIA PRODUKTÓW RZEMIEŚLNICZYCH. 6. WSPIERANIA DZIAŁAŃ NA RZECZ ZMIANY ZŁYCH NAWYKÓW ŻYWIENIOWYCH. 7. PROMOWANIA SPOŻYWANIA NISKOPRZETWORZONYCH I ŚWIEŻYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH WYTWARZANYCH METODAMI RZEMIEŚLNICZYMI. 8. WSPIERANIA INNOWACYJNOŚCI W RZEMIOŚLE. 9. PROMOWANIA STOSOWANIA NOWYCH TECHNOLOGII W BRANŻY PRODUKCJI SPOŻYWCZEJ I GASTRONOMICZNEJ W CELU PODNIESIENIA JAKOŚCI ŻYCIA I ZDROWIA SPOŁECZEŃSTWA. 10. WSPOMAGANIA ROZWOJU TECHNIKI, WYNALAZCZOŚCI I INNOWACYJNOŚCI ORAZ ROZPOWSZECHNIANIA I WDRAŻANIA NOWYCH ROZWIĄZAŃ TECHNICZNYCH W PRAKTYCE GOSPODARCZEJ. 11. WSPOMAGANIA ROZWOJU GOSPODARCZEGO, W TYM ROZWOJU PRZEDSIĘBIORCZOŚCI. 12. PODEJMOWANIA DZIAŁAŃ W CELU ZACHOWANIA ZDROWYCH, TRADYCYJNYCH METOD PRODUKCJI RZEMIEŚLNICZEJ. 13. PROMOWANIA CERTYFIKACJI PRODUKTÓW RZEMIEŚLNICZYCH I EKOLOGICZNYCH. 14. ORGANIZOWANIA KAMPANII SPOŁECZNYCH KRZEWIĄCYCH WIEDZĘ O INNOWACYJNYCH ROZWIĄZANIACH TECHNOLOGICZNYCH W BRANŻACH PRODUKCJI SPOŻYWCZEJ I GASTRONOMICZNEJ. 15. PROMOWANIA DOBRYCH PRAKTYK RZEMIEŚLNICZYCH I GASTRONOMICZNYCH. 16. INTEGROWANIA I AKTYWIZACJI ŚRODOWISKA ZAWODOWEGO ZWIĄZANEGO Z RYNKIEM PRODUCENTÓW RZEMIEŚLNICZYCH, EKOLOGICZNEGO WYTWARZANIA ŻYWNOŚCI ORAZ GASTRONOMII. 17. WSPOMAGANIA ROZWOJU WSPÓLNOT I SPOŁECZNOŚCI LOKALNYCH. 18. PROMOWANIA DZIAŁALNOŚCI CECHU RZEMIOSŁ SPOŻYWCZYCH I PRODUKTÓW JEGO CZŁONKÓW. 19. PROMOWANIA DZIEDZICTWA CECHOWEGO. 20. SPRAWOWANIA PIECZY NAD ZACHOWANIEM HISTORII KRAKOWSKIEGO RZEMIOSŁA SPOŻYWCZEGO. 21 ORGANIZOWANIA KONKURSÓW, TURNIEJÓW, WYSTAW I POKAZÓW ZWIĄZANYCH Z RZEMIOSŁEM. 22. ORGANIZOWANIA DZIAŁALNOŚCI KULTURALNEJ I OŚWIATOWEJ ZWIĄZANEJ Z RZEMIOSŁEM I CECHAMI RZEMIEŚLNICZYMI. 23. POPULARYZOWANIA TEMATYKI DOTYCZĄCEJ ROLI RZEMIOSŁA I CECHÓW RZEMIEŚLNICZYCH W ŻYCIU KRAKOWA. 24. PROMOWANIA MIASTA KRAKOWA I WOJEWÓDZTWA MAŁOPOLSKIEGO JAKO MIEJSCA PRODUKCJI RZEMIEŚLNICZEJ. 25. TURYSTYKI I KRAJOZNAWSTWA. 26. WSPIERANIA I PROMOWANIA TURYSTYKI LOKALNEJ ZE SZCZEGÓLNYM UWZGLĘDNIENIEM MIASTA KRAKOWA I WOJEWÓDZTWA MAŁOPOLSKIEGO. 27. WSPIERANIA, PROMOWANIA, REKLAMOWANIA I FINANSOWANIA PORTALI INTERNETOWYCH ORAZ MEDIÓW SPOŁECZNOŚCIOWYCH ZAJMUJĄCYCH SIĘ CELAMI FUNDACJI. 28. UPOWSZECHNIANIA WIEDZY O PRZEPISACH DOTYCZĄCYCH OCHRONY PRAW KONSUMENTÓW. 29. WSPOMAGANIA ROZWOJU DZIECI I MŁODZIEŻY, W TYM TURYSTYKI ORAZ WYPOCZYNKU DZIECI I MŁODZIEŻY. 30. INTEGROWANIA I AKTYWIZACJI OSÓB W WIEKU EMERYTALNYM W TYM TURYSTYKI ORAZ WYPOCZYNKU OSÓB W WIEKU EMERYTALNYM. 31. WSPOMAGANIA NAUKI, SZKOLNICTWA WYŻSZEGO, EDUKACJI, OŚWIATY I WYCHOWANIA. 32. WSPOMAGANIA KULTURY, SZTUKI, OCHRONY DÓBR KULTURY I DZIEDZICTWA NARODOWEGO. 33. WSPIERANIA I UPOWSZECHNIANIA KULTURY FIZYCZNEJ. 34. INTEGRACJI EUROPEJSKIEJ ORAZ ROZWIJANIA KONTAKTÓW I WSPÓŁPRACY MIĘDZY SPOŁECZEŃSTWAMI. 35. PROMOWANIA I ORGANIZACJI WOLONTARIATU.