Organizacja Culinary Global Concept osiągnęła 3 495 435 zł przychodów.
Przychody operacyjne wyniosły 3 495 435 zł. Pozostałe przychody to 0 zł.
Całkowite koszty wyniosły 3 166 981 zł.
Zysk netto wyniósł 328 455 zł.
Spółka wykazuje
rosnące
przychody w czasie.
Średni wzrost przychodów wynosi 92 008 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała przychody na poziomie:
• 3 495 435 zł w 2023 roku.
• 3 317 877 zł w 2022 roku.
• 2 535 151 zł w 2021 roku.
Zyski spółki mają malejącą
tendencję w czasie.
Średni spadek zysków wynosi -61 375 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała zyski na poziomie:
• 328 455 zł w 2023 roku.
• 854 597 zł w 2022 roku.
• 640 764 zł w 2021 roku.
EBIT i EBITDA
EBIT Culinary Global Concept wynosi 372 tys. zł.
EBITDA Culinary Global Concept wynosi 387 tys. zł.
EBIT
zmniejsza się
w czasie.
Przeciętny spadek EBIT wynosi
54 271 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBIT wynosił:
• 372 222 zł w
2023 roku.
• 918 378 zł w
2022 roku.
• 675 710 zł w
2021 roku.
EBITDA
zmniejsza się
w czasie.
Przeciętny spadek EBITDA wynosi
53 449 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBITDA wynosiła:
• 386 945 zł w
2023 roku.
• 931 604 zł w
2022 roku.
• 685 416 zł w
2021 roku.
Wycena
Wartość organizacji powstaje na podstawie kluczowych parametrów finansowych, z wykorzystaniem różnych modeli wyceny. Ostatecznie określa się minimalną, maksymalną i średnią wycen.
Szacunkowa wycena organizacji Culinary Global Concept wynosi 5 155 701 zł.
W zależności od przyjętego modelu estymacji, wycena organizacji mieści się pomiędzy
1 511 593 zł a 8 738 588 zł.
Wartość organizacji
zmniejsza się
w czasie.
Przeciętny spadek wartości firmy wynosi 22 149 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat wartość firmy wynosiła:
• 5 155 701 zł w 2023 roku.
• 6 895 559 zł w 2022 roku.
• 4 877 461 zł w 2021 roku.
Ryzyko zamknięcia
Ryzyko zamknięcia działalności dla organizacji Culinary Global Concept wynosi 1,84%. To oznacza, że firma ma szansę 1,84% na zakończenie działalności w ciągu dwóch lat od zadanego roku.
Niskie ryzyko zamknięcia wskazuje na stabilną pozycję finansową i operacyjną organizacji.
Ryzyko zamknięcia działalności
rośnie w czasie. Przeciętny
wzrost
ryzyka w czasie wynosi 0,000% rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat ryzyko zamknięcia wynosiło:
• 1,84% w 2023 roku.
• 1,84% w 2022 roku.
• 1,84% w 2021 roku.
Ryzyko niewypłacalności
Ryzyko niewypłacalności dla organizacji Culinary Global Concept wynosi 0,03%. To oznacza, że firma ma szansę 0,03% na zamknięcie z powodu postępowania upadłościowego, restrukturyzacyjnego lub układowego w ciągu dwóch lat od zadanego roku.
Ryzyko niewypłacalności
maleje w czasie. Przeciętny
spadek
ryzyka w czasie wynosi 0,007% rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat ryzyko niewypłacalności wynosiło:
• 0,03% w 2023 roku.
• 0,02% w 2022 roku.
• 0,04% w 2021 roku.
Wiarygodność firmy
Culinary Global Concept charakteryzuje się najwyższą wiarygodnością płatniczą (ocena: A).
Kontrahent wykazuje bardzo niskie ryzyko niewypłacalności i zamknięcia działalności. Współpraca handlowa oraz udzielanie kredytu kupieckiego są bezpieczne.
Poziom wiarygodności organizacji
poprawił się o 1 poziom w ciągu 6 lat.
Poziomy wiarygodności w ostatnich latach:
• Ocena A (bardzo wysoka wiarygodność) w 2023 roku.
• Ocena A (bardzo wysoka wiarygodność) w 2022 roku.
• Ocena A (bardzo wysoka wiarygodność) w 2021 roku.
Kredyt kupiecki
Standardowy kredyt kupiecki dla Culinary Global Concept wynosi 243 tys. zł.
Bezpieczny poziom kredytu kupieckiego to 56 tys. zł.
Maksymalny dopuszczalny kredyt kupiecki to 687 tys. zł.
Przedział standardowego kredytu mieści się między 56 tys. zł a 687 tys. zł.
Standardowy kredyt kupiecki
wzrasta w czasie. Przeciętna zmiana wzrostowa wynosi
18 tys. zł rocznie.
Standardowy kredyt kupiecki
w ostatnich latach wynosił:
• 243 tys. zł w 2023 roku.
• 241 tys. zł w 2022 roku.
• 141 tys. zł w 2021 roku.
Bezpieczny poziom kredytu wynosił:
• 56 tys. zł w 2023 roku.
• 100 tys. zł w 2022 roku.
• 76 tys. zł w 2021 roku.
Maksymalny kredyt wynosił:
• 687 tys. zł w 2023 roku.
• 567 tys. zł w 2022 roku.
• 272 tys. zł w 2021 roku.
Wynagrodzenia
Łączna kwota wynagrodzeń wyniosła 762 291
zł.
Koszty operacyjne Culinary Global Concept wyniosły 3 123 213
zł.
Wynagrodzenia stanowią 24%
kosztów operacyjnych.
Całkowite wynagrodzenia w organizacji
rosną w czasie. Średni wzrost wynagrodzeń wynosi
65 269 zł rocznie.
W ostatnich latach łączne wynagrodzenia wynosiły:
• 762 291 zł w 2023 roku
• 531 822 zł w 2022 roku
• 422 587 zł w 2021 roku
Udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych
rośnie w czasie. Średni wzrost udziału wynosi
1.3 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych wynosił:
•
24% w 2023 roku
•
22% w 2022 roku
•
23% w 2021 roku
Bilans
Całkowita wartość aktywów Culinary Global Concept wyniosła 2 494 633 zł.
a
ktywa trwałe to 53 366 zł.
a
ktywa obrotowe to 2 441 267 zł.
Całkowita wartość pasywów wyniosła 2 494 633 zł.
k
apitał (fundusz) własny to 2 015 457 zł.
z
obowiązania i rezerwy na zobowiązania to 479 176 zł.
Organizacja
powiększa
całkowitą wartość aktywów w czasie.
Średni wzrost wartości aktywów wynosi 212 474 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja wykazała sumę bilansową aktywów na poziomie:
• 2 494 633 zł w 2023 roku.
• 1 993 654 zł w 2022 roku.
• 1 379 865 zł w 2021 roku.
Rentowność
Wskaźnik rentowności aktywów (ROA) wyniósł 13%.
Wskaźnik rentowności kapitału własnego (ROE) wyniósł 16%.
Marża operacyjna wyniosła 11%.
Marża netto wyniosła 9%.
Rentowność aktywów (ROA) organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -7.3 punktu procentowego rocznie.
Rentowność kapitału własnego (ROE) organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -13.5 punktu procentowego rocznie.
Marża operacyjna organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -2.2 punktu procentowego rocznie.
Marża netto organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -2.5 punktu procentowego rocznie.
Zadłużenie
Zobowiązania Culinary Global Concept wyniosły 479 176 zł.
Dla porównania wartość aktywów wyniosła 2 494 633 zł.
Zobowiązania w stosunku do wartości aktywów (wskaźnik zadłużenia) to 19%.
Całkowite zobowiązania organizacji
spadają w czasie. Średni spadek zobowiązań wynosi -3541 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja posiadała zobowiązania o wartości:
• 479 176 zł w 2023 roku
• 306 651 zł w 2022 roku
• 547 460 zł w 2021 roku
Wskaźnik zadłużenia
obniża się w czasie. Średni spadek zobowiązań wynosi 3.7 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach współczynnik zadłużenia wynosił:
• 19% w 2023 roku
• 15% w 2022 roku
• 40% w 2021 roku
Podatek dochodowy
Organizacja Culinary Global Concept wykazała przychody na poziomie 3 495 435 zł.
Organizacja zarobiła 362 676 zł brutto (przed opodatkowaniem).
Podatek dochodowy wyniósł 34 221 zł.
W rezultacie osiągnięty zysk netto wyniósł 328 455 zł.
Podatek dochodowy odpowiadał za 9% zysku brutto.
Podatek dochodowy obciążający organizację
rośnie w czasie. Średni wzrost podatku dochodowego wynosi 5704 zł rocznie.
W ostatnich latach wysokość podatku dochodowego wynosiła:
• 34 221 zł w 2023 roku
• 61 473 zł w 2022 roku
• 33 572 zł w 2021 roku