Organizacja Europejskie Centrum Gastronomii osiągnęła 966 502 zł przychodów.
Przychody operacyjne wyniosły 966 502 zł. Pozostałe przychody to 0 zł.
Całkowite koszty wyniosły 578 168 zł.
Zysk netto wyniósł 388 333 zł.
Spółka wykazuje
rosnące
przychody w czasie.
Średni wzrost przychodów wynosi 401 279 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała przychody na poziomie:
• 966 502 zł w 2019 roku.
• 711 417 zł w 2018 roku.
• 163 944 zł w 2017 roku.
Zyski spółki mają również rosnącą
tendencję w czasie.
Średni wzrost zysków wynosi 169 505 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała zyski na poziomie:
• 388 333 zł w 2019 roku.
• 245 097 zł w 2018 roku.
• 49 323 zł w 2017 roku.
EBIT i EBITDA
EBIT Europejskie Centrum Gastronomii wynosi 432 tys. zł.
EBITDA Europejskie Centrum Gastronomii wynosi 466 tys. zł.
EBIT
powiększa się
w czasie.
Przeciętny wzrost EBIT wynosi
188 502 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBIT wynosił:
• 431 950 zł w
2019 roku.
• 292 112 zł w
2018 roku.
• 54 945 zł w
2017 roku.
EBITDA
powiększa się
w czasie.
Przeciętny wzrost EBITDA wynosi
201 915 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBITDA wynosiła:
• 465 533 zł w
2019 roku.
• 330 216 zł w
2018 roku.
• 61 704 zł w
2017 roku.
Wycena
Wartość organizacji powstaje na podstawie kluczowych parametrów finansowych, z wykorzystaniem różnych modeli wyceny. Ostatecznie określa się minimalną, maksymalną i średnią wycen.
Szacunkowa wycena organizacji Europejskie Centrum Gastronomii wynosi 2 737 095 zł.
W zależności od przyjętego modelu estymacji, wycena organizacji mieści się pomiędzy
539 428 zł a 5 436 664 zł.
Wartość organizacji
powiększa się
w czasie.
Przeciętny wzrost wartości firmy wynosi 1 183 075 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat wartość firmy wynosiła:
• 2 737 095 zł w 2019 roku.
• 1 702 846 zł w 2018 roku.
• 370 944 zł w 2017 roku.
Ryzyko zamknięcia
Ryzyko zamknięcia działalności dla organizacji Europejskie Centrum Gastronomii wynosi 1,83%. To oznacza, że firma ma szansę 1,83% na zakończenie działalności w ciągu dwóch lat od zadanego roku.
Niskie ryzyko zamknięcia wskazuje na stabilną pozycję finansową i operacyjną organizacji.
Ryzyko zamknięcia działalności
rośnie w czasie. Przeciętny
wzrost
ryzyka w czasie wynosi 0,000% rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat ryzyko zamknięcia wynosiło:
• 1,83% w 2019 roku.
• 1,83% w 2018 roku.
• 1,83% w 2017 roku.
Ryzyko niewypłacalności
Ryzyko niewypłacalności dla organizacji Europejskie Centrum Gastronomii wynosi 0,02%. To oznacza, że firma ma szansę 0,02% na zamknięcie z powodu postępowania upadłościowego, restrukturyzacyjnego lub układowego w ciągu dwóch lat od zadanego roku.
Ryzyko niewypłacalności
maleje w czasie. Przeciętny
spadek
ryzyka w czasie wynosi 0,002% rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat ryzyko niewypłacalności wynosiło:
• 0,02% w 2019 roku.
• 0,02% w 2018 roku.
• 0,02% w 2017 roku.
Wiarygodność firmy
Europejskie Centrum Gastronomii charakteryzuje się najwyższą wiarygodnością płatniczą (ocena: A).
Kontrahent wykazuje bardzo niskie ryzyko niewypłacalności i zamknięcia działalności. Współpraca handlowa oraz udzielanie kredytu kupieckiego są bezpieczne.
Poziom wiarygodności organizacji
pozostaje bez zmian w czasie.
Poziomy wiarygodności w ostatnich latach:
• Ocena A (bardzo wysoka wiarygodność) w 2019 roku.
• Ocena A (bardzo wysoka wiarygodność) w 2018 roku.
• Ocena A (bardzo wysoka wiarygodność) w 2017 roku.
Kredyt kupiecki
Standardowy kredyt kupiecki dla Europejskie Centrum Gastronomii wynosi 101 tys. zł.
Bezpieczny poziom kredytu kupieckiego to 29 tys. zł.
Maksymalny dopuszczalny kredyt kupiecki to 250 tys. zł.
Przedział standardowego kredytu mieści się między 29 tys. zł a 250 tys. zł.
Standardowy kredyt kupiecki
wzrasta w czasie. Przeciętna zmiana wzrostowa wynosi
44 tys. zł rocznie.
Standardowy kredyt kupiecki
w ostatnich latach wynosił:
• 101 tys. zł w 2019 roku.
• 54 tys. zł w 2018 roku.
• 13 tys. zł w 2017 roku.
Bezpieczny poziom kredytu wynosił:
• 29 tys. zł w 2019 roku.
• 21 tys. zł w 2018 roku.
• 5 tys. zł w 2017 roku.
Maksymalny kredyt wynosił:
• 250 tys. zł w 2019 roku.
• 115 tys. zł w 2018 roku.
• 29 tys. zł w 2017 roku.
Wynagrodzenia
Łączna kwota wynagrodzeń wyniosła 710
zł.
Koszty operacyjne Europejskie Centrum Gastronomii wyniosły 534 552
zł.
Wynagrodzenia stanowią 0%
kosztów operacyjnych.
Całkowite wynagrodzenia w organizacji
rosną w czasie. Średni wzrost wynagrodzeń wynosi
355 zł rocznie.
W ostatnich latach łączne wynagrodzenia wynosiły:
• 710 zł w 2019 roku
• 0 zł w 2018 roku
• 0 zł w 2017 roku
Udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych
rośnie w czasie. Średni wzrost udziału wynosi
0.1 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych wynosił:
•
0% w 2019 roku
•
0% w 2018 roku
•
0% w 2017 roku
Bilans
Całkowita wartość aktywów Europejskie Centrum Gastronomii wyniosła 793 195 zł.
a
ktywa trwałe to 4017 zł.
a
ktywa obrotowe to 789 178 zł.
Całkowita wartość pasywów wyniosła 793 195 zł.
k
apitał (fundusz) własny to 719 237 zł.
z
obowiązania i rezerwy na zobowiązania to 73 957 zł.
Organizacja
powiększa
całkowitą wartość aktywów w czasie.
Średni wzrost wartości aktywów wynosi 334 359 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja wykazała sumę bilansową aktywów na poziomie:
• 793 195 zł w 2019 roku.
• 443 226 zł w 2018 roku.
• 124 477 zł w 2017 roku.
Rentowność
Wskaźnik rentowności aktywów (ROA) wyniósł 49%.
Wskaźnik rentowności kapitału własnego (ROE) wyniósł 54%.
Marża operacyjna wyniosła 45%.
Marża netto wyniosła 40%.
Rentowność aktywów (ROA) organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 4.5 punktu procentowego rocznie.
Rentowność kapitału własnego (ROE) organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -1.5 punktu procentowego rocznie.
Marża operacyjna organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 5.5 punktu procentowego rocznie.
Marża netto organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 5 punktu procentowego rocznie.
Zadłużenie
Zobowiązania Europejskie Centrum Gastronomii wyniosły 73 957 zł.
Dla porównania wartość aktywów wyniosła 793 195 zł.
Zobowiązania w stosunku do wartości aktywów (wskaźnik zadłużenia) to 9%.
Całkowite zobowiązania organizacji
rosną w czasie. Średni wzrost zobowiązań wynosi 17 643 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja posiadała zobowiązania o wartości:
• 73 957 zł w 2019 roku
• 112 322 zł w 2018 roku
• 38 670 zł w 2017 roku
Wskaźnik zadłużenia
obniża się w czasie. Średni spadek zobowiązań wynosi 11 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach współczynnik zadłużenia wynosił:
• 9% w 2019 roku
• 25% w 2018 roku
• 31% w 2017 roku
Podatek dochodowy
Organizacja Europejskie Centrum Gastronomii wykazała przychody na poziomie 966 502 zł.
Organizacja zarobiła 427 329 zł brutto (przed opodatkowaniem).
Podatek dochodowy wyniósł 38 996 zł.
W rezultacie osiągnięty zysk netto wyniósł 388 333 zł.
Podatek dochodowy odpowiadał za 9% zysku brutto.
Podatek dochodowy obciążający organizację
rośnie w czasie. Średni wzrost podatku dochodowego wynosi 16 693 zł rocznie.
W ostatnich latach wysokość podatku dochodowego wynosiła:
• 38 996 zł w 2019 roku
• 43 871 zł w 2018 roku
• 5611 zł w 2017 roku