Województwo
KUJAWSKO-POMORSKIE
Rozpoczęcie działalności
2010-02-08
Organ reprezentujący
ZARZĄD
Forma prawna
STOWARZYSZENIE
Forma własności
WŁASNOŚĆ PRYWATNA KRAJOWA POZOSTAŁA
Organ rejestrowy
SĄD REJONOWY W BYDGOSZCZY, XIII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
1. DLA WAŻNOŚCI OŚWIADCZEŃ WOLI PISM I DOKUMENTÓW W PRZEDMIOCIE PRAW I OBOWIĄZKÓW MAJĄTKOWYCH STOWARZYSZENIA WYMAGANY JEST PODPIS PREZESA I CZŁONKA ZARZĄDU. 2. DLA WAŻNOŚCI INNYCH PISM I DOKUMENTÓW WYMAGANY JEST PODPIS PREZESA I CZŁONKA ZARZĄDU.
Organ nadzoru
KOMISJA REWIZYJNA
Cel działania
1. REPREZENTOWANIE INTERESÓW ZAWODOWYCH ZRZESZONYCH CZŁONKÓW STOWARZYSZENIA W CAŁEJ EUROPIE, 2. POPIERANIE SZTUKI KULINARNEJ, 3. POSZANOWANIE I KULTYWOWANIE RÓŻNORODNYCH NARODOWYCH I REGIONALNYCH TRADYCJI KULINARNYCH EUROPY, 4. UZUPEŁNIANIE WIEDZY I UMIEJĘTNOŚCI ZAWODOWYCH CZŁONKÓW, 5. ROZWIJANIE I KSZTAŁTOWANIE WZORCÓW RACJONALNEGO I ZDROWEGO ŻYWIENIA W SPOŁECZEŃSTWIE W OPARCIU O JAKOŚĆ STOSOWANYCH PRODUKTÓW, 6. OBRONA ŻYWNOŚCI NATURALNEJ I TRADYCYJNYCH RECEPTUR, 7. OCHRONA PRODUKTÓW REGIONALNYCH, 8. PROPAGOWANIE I OCHRONA RÓŻNORODNNOŚCI EUROPEJSKIEGO DZIEDZICTWA KULINARNEGO.