AKADEMIA KULINARNA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ KRS
0000311189
NIP
5222895052

Podsumowanie

icon cil:factory_____ffffff
aktywa
202 tys.
icon uil:money-withdrawal_____ffffff
przychód
86
icon fluent:money-hand-24-regular_____ffffff
zysk
-31 tys.
icon healthicons:money-bag-outline_____ffffff
wartość firmy
119 tys.
Info
Województwo
MAZOWIECKIE
Miejscowość
WARSZAWA
Adres
POŁCZYŃSKA, 126
Kod pocztowy
01-304
Rejestracja
2008-08-20
Kapitał zakładowy
400000,00 PLN
Organ reprezentujący
ZARZĄD
Forma prawna
SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
Sposób reprezentacji
KAŻDY CZŁONEK ZARZĄDU SAMODZIELNIE.
Branże
Działalność usługowa związana z administracyjną obsługą biura Działalność pilotów wycieczek i przewodników turystycznych Działalność agentów turystycznych Dzierżawa własności intelektualnej i podobnych produktów, z wyłączeniem prac chronionych prawem autorskim Pozostałe doradztwo w zakresie prowadzenia działalności gospodarczej i zarządzania Działalność związana z produkcją filmów, nagrań wideo i programów telewizyjnych Ruchome placówki gastronomiczne Przygotowywanie i podawanie napojów Sprzedaż detaliczna artykułów używanych prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach Produkcja monet Naprawa i konserwacja mebli i wyposażenia domowego Pozostała działalność związana ze sportem Działalność centrów telefonicznych (call center) Przetwarzanie danych; zarządzanie stronami internetowymi (hosting) i podobna działalność Wydawanie książek Wynajem i zarządzanie nieruchomościami własnymi lub dzierżawionymi Działalność usługowa wspomagająca transport lądowy Wytwarzanie gotowych posiłków i dań Wydawanie czasopism i pozostałych periodyków Działalność pozostałych organizacji członkowskich, gdzie indziej niesklasyfikowana Transport drogowy towarów Sprzedaż detaliczna pieczywa, ciast, wyrobów ciastkarskich i cukierniczych prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach Działalność agencji pracy tymczasowej Przetwórstwo mleka i wyrób serów Produkcja lodów Produkcja cukru Przetwarzanie i konserwowanie mięsa z drobiu Produkcja olejów i pozostałych tłuszczów płynnych Działalność w zakresie nagrań dźwiękowych i muzycznych Produkcja pieczywa; produkcja świeżych wyrobów ciastkarskich i ciastek Pozostałe przetwarzanie i konserwowanie owoców i warzyw Szkoły specjalne przysposabiające do pracy Pozostała działalność związana z udostępnianiem pracowników Pośrednictwo w sprzedaży miejsca na cele reklamowe w mediach elektronicznych (Internet) Pośrednictwo w sprzedaży czasu i miejsca na cele reklamowe w pozostałych mediach Produkcja komputerów i urządzeń peryferyjnych Produkcja sucharów i herbatników, produkcja konserwowanych wyrobów ciastkarskich i ciastek Pozostała działalność wydawnicza Pozostała usługowa działalność gastronomiczna Przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering) Hotele i podobne obiekty zakwaterowania Wydawanie gazet Pozostałe zakwaterowanie Sprzedaż detaliczna odzieży prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach Sprzedaż detaliczna kosmetyków i artykułów toaletowych prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach Sprzedaż detaliczna wyrobów tytoniowych prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach Sprzedaż detaliczna napojów alkoholowych i bezalkoholowych prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach Sprzedaż detaliczna elektrycznego sprzętu gospodarstwa domowego prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach Sprzedaż hurtowa pozostałej żywności, włączając ryby, skorupiaki i mięczaki Działalność agentów zajmujących się sprzedażą mebli, artykułów gospodarstwa domowego i drobnych wyrobów metalowych Realizacja projektów budowlanych związanych ze wznoszeniem budynków Działalność wspomagająca edukację Pozaszkolne formy edukacji sportowej oraz zajęć sportowych i rekreacyjnych Produkcja pozostałych mebli Produkcja przemysłowych urządzeń chłodniczych i wentylacyjnych Produkcja pieców, palenisk i palników piecowych Produkcja odzieży roboczej Produkcja pozostałych artykułów spożywczych, gdzie indziej niesklasyfikowana Produkcja artykułów spożywczych homogenizowanych i żywności dietetycznej Produkcja makaronów, klusek, kuskusu i podobnych wyrobów mącznych Stosunki międzyludzkie (public relations) i komunikacja Działalność organizacji profesjonalnych Pozostała działalność usługowa, gdzie indziej niesklasyfikowana Obiekty noclegowe turystyczne i miejsca krótkotrwałego zakwaterowania Działalność związana z wyszukiwaniem miejsc pracy i pozyskiwaniem pracowników Wynajem i dzierżawa pozostałych maszyn, urządzeń oraz dóbr materialnych, gdzie indziej niesklasyfikowane Sprzedaż hurtowa odzieży i obuwia Działalność agencji reklamowych Sprzedaż hurtowa napojów alkoholowych Sprzedaż hurtowa owoców i warzyw Pośrednictwo w sprzedaży miejsca na cele reklamowe w mediach drukowanych Działalność związana z dystrybucją filmów, nagrań wideo i programów telewizyjnych Produkcja maszyn stosowanych w przetwórstwie żywności, tytoniu i produkcji napojów Sprzedaż detaliczna pozostałych wyrobów prowadzona na straganach i targowiskach Produkcja pozostałej odzieży i dodatków do odzieży Produkcja soków z owoców i warzyw Sprzedaż hurtowa mebli biurowych Sprzedaż hurtowa elektrycznych artykułów użytku domowego Sprzedaż detaliczna żywności, napojów i wyrobów tytoniowych prowadzona na straganach i targowiskach Sprzedaż detaliczna mebli, sprzętu oświetleniowego i pozostałych artykułów użytku domowego prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach Działalność agentów zajmujących się sprzedażą płodów rolnych, żywych zwierząt, surowców dla przemysłu tekstylnego i półproduktów Sprzedaż detaliczna ryb, skorupiaków i mięczaków prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach Sprzedaż detaliczna mięsa i wyrobów z mięsa prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach Sprzedaż detaliczna prowadzona w niewyspecjalizowanych sklepach z przewagą żywności, napojów i wyrobów tytoniowych Produkcja gier i zabawek Sprzedaż hurtowa wyrobów tytoniowych Produkcja pozostałych maszyn ogólnego przeznaczenia, gdzie indziej niesklasyfikowana Przetwórstwo herbaty i kawy Działalność usługowa związana z poprawą kondycji fizycznej Działalność obiektów służących poprawie kondycji fizycznej Działalność pośredników turystycznych Pola kempingowe (włączając pola dla pojazdów kempingowych) i pola namiotowe Pozostała sprzedaż detaliczna prowadzona w niewyspecjalizowanych sklepach Sprzedaż hurtowa pozostałych maszyn i urządzeń Sprzedaż hurtowa drewna, materiałów budowlanych i wyposażenia sanitarnego Sprzedaż hurtowa mleka, wyrobów mleczarskich, jaj, olejów i tłuszczów jadalnych Działalność agentów zajmujących się sprzedażą żywności, napojów i wyrobów tytoniowych Działalność postprodukcyjna związana z filmami, nagraniami wideo i programami telewizyjnymi Sprzedaż detaliczna prowadzona przez domy sprzedaży wysyłkowej lub Internet Naprawa i konserwacja pozostałego sprzętu i wyposażenia Produkcja mebli kuchennych Sprzedaż hurtowa pozostałych maszyn i urządzeń biurowych Produkcja wyrobów z mięsa, włączając wyroby z mięsa drobiowego Działalność agentów zajmujących się sprzedażą towarów różnego rodzaju Produkcja pozostałej odzieży wierzchniej Produkcja margaryny i podobnych tłuszczów jadalnych Sprzedaż hurtowa i detaliczna samochodów osobowych i furgonetek Niespecjalistyczne sprzątanie budynków i obiektów przemysłowych Działalność organizatorów turystyki Wypożyczanie i dzierżawa pozostałych artykułów użytku osobistego i domowego Badania i analizy związane z jakością żywności Działalność związana z organizacją targów, wystaw i kongresów Specjalistyczne sprzątanie budynków i obiektów przemysłowych Pośrednictwo w obrocie nieruchomościami Pranie i czyszczenie wyrobów włókienniczych i futrzarskich Naprawa i konserwacja urządzeń gospodarstwa domowego oraz sprzętu użytku domowego i ogrodniczego Kupno i sprzedaż nieruchomości na własny rachunek Pozostałe pozaszkolne formy edukacji, gdzie indziej niesklasyfikowane Wynajem i dzierżawa maszyn i urządzeń biurowych, włączając komputery Działalność związana z projekcją filmów Działalność taksówek osobowych Sprzedaż detaliczna owoców i warzyw prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach Sprzedaż hurtowa cukru, czekolady, wyrobów cukierniczych i piekarskich Restauracje i inne stałe placówki gastronomiczne Sprzedaż hurtowa mięsa i wyrobów z mięsa Produkcja wyrobów jubilerskich i podobnych Produkcja kakao, czekolady i wyrobów cukierniczych Naprawa pozostałych artykułów użytku osobistego i domowego Pozostałe sprzątanie Wynajem i dzierżawa samochodów osobowych i furgonetek Zarządzanie nieruchomościami wykonywane na zlecenie Działalność w zakresie architektury Działalność portali internetowych Pozostała sprzedaż detaliczna prowadzona poza siecią sklepową, straganami i targowiskami Sprzedaż detaliczna sprzętu sportowego prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach Sprzedaż detaliczna pozostałej żywności prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach Sprzedaż detaliczna książek prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach Sprzedaż hurtowa pozostałych artykułów użytku domowego Sprzedaż hurtowa herbaty, kawy, kakao i przypraw Sprzedaż hurtowa niewyspecjalizowana żywności, napojów i wyrobów tytoniowych Sprzedaż hurtowa mebli, dywanów i sprzętu oświetleniowego Sprzedaż hurtowa napojów bezalkoholowych Produkcja mebli biurowych i sklepowych Roboty budowlane związane ze wznoszeniem budynków mieszkalnych i niemieszkalnych Produkcja sztucznej biżuterii i wyrobów podobnych Produkcja sprzętu (tele)komunikacyjnego Przetwarzanie i konserwowanie ziemniaków Przetwarzanie i konserwowanie mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu Produkcja przypraw Przetwarzanie i konserwowanie ryb, skorupiaków i mięczaków

Podstawowe wyniki finansowe

icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Organizacja Akademia Kulinarna osiągnęła 86 zł przychodów.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Przychody operacyjne wyniosły 86 zł. Pozostałe przychody to 0 zł.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Całkowite koszty wyniosły 30 903 zł.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Strata netto wyniosła 30 817 zł.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Spółka wykazuje rosnące przychody w czasie. Średni wzrost przychodów wynosi 86 zł rocznie.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
W ostatnich latach organizacja osiągała przychody na poziomie:
• 86 zł w 2019 roku.
• 0 zł w 2018 roku.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Zyski spółki mają malejącą tendencję w czasie. Średni spadek zysków wynosi -3688 zł rocznie.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
W ostatnich latach organizacja osiągała zyski na poziomie:
• -30 817 zł w 2019 roku.
• -27 129 zł w 2018 roku.

EBIT i EBITDA

icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
EBIT Akademia Kulinarna wynosi -31 tys. zł.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
EBIT zmniejsza się w czasie. Przeciętny spadek EBIT wynosi 3688 zł rocznie.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Na przestrzeni ostatnich lat EBIT wynosił:
• -30 817 zł w 2019 roku.
• -27 129 zł w 2018 roku.

Wycena

icon ic:baseline-info Wartość organizacji powstaje na podstawie kluczowych parametrów finansowych, z wykorzystaniem różnych modeli wyceny. Ostatecznie określa się minimalną, maksymalną i średnią wycen.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Szacunkowa wycena organizacji Akademia Kulinarna wynosi 119 070 zł.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
W zależności od przyjętego modelu estymacji, wycena organizacji mieści się pomiędzy 0 zł a 634 736 zł.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Wartość organizacji zmniejsza się w czasie. Przeciętny spadek wartości firmy wynosi 309 zł rocznie.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Na przestrzeni ostatnich lat wartość firmy wynosiła:
• 119 070 zł w 2019 roku.
• 119 379 zł w 2018 roku.

Ryzyko zamknięcia

icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Ryzyko zamknięcia działalności dla organizacji Akademia Kulinarna wynosi 1,90%. To oznacza, że firma ma szansę 1,90% na zakończenie działalności w ciągu dwóch lat od zadanego roku.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Niskie ryzyko zamknięcia wskazuje na stabilną pozycję finansową i operacyjną organizacji.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Ryzyko zamknięcia działalności maleje w czasie. Przeciętny spadek ryzyka w czasie wynosi 0,845% rocznie.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Na przestrzeni ostatnich lat ryzyko zamknięcia wynosiło:
• 1,90% w 2019 roku.
• 2,74% w 2018 roku.

Ryzyko niewypłacalności

icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Ryzyko niewypłacalności dla organizacji Akademia Kulinarna wynosi 0,16%. To oznacza, że firma ma szansę 0,16% na zamknięcie z powodu postępowania upadłościowego, restrukturyzacyjnego lub układowego w ciągu dwóch lat od zadanego roku.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Ryzyko niewypłacalności rośnie w czasie. Przeciętny wzrost ryzyka w czasie wynosi 0,090% rocznie.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Na przestrzeni ostatnich lat ryzyko niewypłacalności wynosiło:
• 0,16% w 2019 roku.
• 0,07% w 2018 roku.

Wiarygodność firmy

icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Akademia Kulinarna charakteryzuje się wysoką wiarygodnością płatniczą (ocena: B).
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Ryzyko opóźnień płatniczych i zaprzestania działalności jest niskie. Można bezpiecznie prowadzić transakcje z odroczonym terminem płatności.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Poziom wiarygodności organizacji poprawił się o 1 poziom w ciągu 1 roku.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Poziomy wiarygodności w ostatnich latach:
• Ocena B (wysoka wiarygodność) w 2019 roku.
• Ocena C (umiarkowana wiarygodność) w 2018 roku.

Kredyt kupiecki

icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Standardowy kredyt kupiecki dla Akademia Kulinarna wynosi 13 tys. zł.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Bezpieczny poziom kredytu kupieckiego to 0 zł.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Maksymalny dopuszczalny kredyt kupiecki to 56 tys. zł.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Przedział standardowego kredytu mieści się między 0 zł a 56 tys. zł.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Standardowy kredyt kupiecki maleje między 2018 a 2019 rokiem. Zmiana wynosi 0 tys. zł.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Standardowy kredyt kupiecki wynosił:
• 13 tys. zł w 2019 roku.
• 13 tys. zł w 2018 roku.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Bezpieczny poziom kredytu wynosił:
• 0 zł w 2019 roku.
• 0 zł w 2018 roku.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Maksymalny kredyt wynosił:
• 56 tys. zł w 2019 roku.
• 56 tys. zł w 2018 roku.

Wynagrodzenia

icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Koszty operacyjne Akademia Kulinarna wyniosły 30 903 zł.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Całkowite wynagrodzenia w organizacji nie zmieniają się w czasie.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
W ostatnich latach łączne wynagrodzenia wynosiły:
• 0 zł w 2019 roku
• 0 zł w 2018 roku
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych nie zmienia się w czasie.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
W ostatnich latach udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych wynosił:
• 0% w 2019 roku
• 0% w 2018 roku

Bilans

icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Całkowita wartość aktywów Akademia Kulinarna wyniosła 202 074 zł.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
a
ktywa obrotowe to 202 074 zł.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Całkowita wartość pasywów wyniosła 202 074 zł.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
k
apitał (fundusz) własny to 158 684 zł.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
z
obowiązania i rezerwy na zobowiązania to 43 390 zł.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Organizacja zmniejsza całkowitą wartość aktywów w czasie. Średni spadek wartości aktywów wynosi -188 zł rocznie.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
W ostatnich latach organizacja wykazała sumę bilansową aktywów na poziomie:
• 202 074 zł w 2019 roku.
• 202 262 zł w 2018 roku.

Rentowność

icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Wskaźnik rentowności aktywów (ROA) wyniósł -15%.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Wskaźnik rentowności kapitału własnego (ROE) wyniósł -19%.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Marża operacyjna wyniosła -35,772%.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Marża netto wyniosła -35,772%.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Rentowność aktywów (ROA) organizacji pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -2 punktu procentowego rocznie.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Rentowność kapitału własnego (ROE) organizacji pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -2 punktu procentowego rocznie.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Marża operacyjna organizacji pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -35772 punktu procentowego rocznie.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Marża netto organizacji pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -35772 punktu procentowego rocznie.

Zadłużenie

icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Zobowiązania Akademia Kulinarna wyniosły 43 390 zł.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Dla porównania wartość aktywów wyniosła 202 074 zł.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Zobowiązania w stosunku do wartości aktywów (wskaźnik zadłużenia) to 21%.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Całkowite zobowiązania organizacji rosną w czasie. Średni wzrost zobowiązań wynosi 300 zł rocznie.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
W ostatnich latach organizacja posiadała zobowiązania o wartości:
• 43 390 zł w 2019 roku
• 43 090 zł w 2018 roku
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Wskaźnik zadłużenia nie zmienia się w czasie.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
W ostatnich latach współczynnik zadłużenia wynosił:
• 21% w 2019 roku
• 21% w 2018 roku

Podatek dochodowy

icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Organizacja Akademia Kulinarna wykazała przychody na poziomie 86 zł.
Brak danych

icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Organizacja Akademia Kulinarna wykazała zysk netto większy niż 0% organizacji z branży "Działalność usługowa związana z administracyjną obsługą biura".
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Organizacja wykazała przychód większy niż 0% organizacji z branży.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Organizacja posiadała aktywa o wartości większej niż 0% organizacji z branży.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Organizacja wykazała wskaźnik długu większy niż 0% organizacji z branży.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Organizacja wykazała marżę netto większą niż 0% organizacji z branży.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Organizacja wykazała marżę operacyjną większą niż 0% organizacji z branży.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Organizacja wykazała rentowność aktywów (ROA) większą niż 0% organizacji z branży.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Organizacja wykazała rentowność kapitału własnego (ROE) większą niż 0% organizacji z branży.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Organizacja zapłaciła podatek dochodowy większy niż 0% organizacji z branży.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Udział organizacji w rynku wyniósł 0%.
Brak danych

Powiązania


Historia powiązań


Udziałowcy

icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Piątek Paweł posiada 200 udziałów, które stanowią 50.0% firmy.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Sowa Robert posiada 100 udziałów, które stanowią 25.0% firmy.
icon akar-icons:arrow-forward-thick-fill
Okrasa Karol posiada 100 udziałów, które stanowią 25.0% firmy.

Podobne organizacje do AKADEMIA KULINARNA

Organizacja Numer KRS
1
0000000448
2
0000000615
3
0000000883
4
0000001139
5
0000001355
6
0000001493
7
0000001590
8
0000001701
9
0000001843
10
0000001871
11
0000001885
12
0000001926
13
0000001931
14
0000001940
15
0000001991
16
0000002243
17
0000002296
18
0000002386
19
0000002409
20
0000002548
21
0000002630
22
0000002873
23
0000002997
24
0000003076
25
0000003257
26
0000003411
27
0000003489
28
0000003600
29
0000003636
30
0000003641